Deze katten staan voor het raam te gluren… Als er opeens een vos verschijnt!

In het filmpje ben je getuige van een nogal ongewone ontmoeting. Als de twee katjes Jimmy en Sammy voor het raam staan te gluren ligt er ineens een indringer in de tuin te slapen..

Het gaat om een nieuwsgierige vos die nadat hij wakker wordt, zich steeds meer richting de glurende katten beweegt. Gescheiden door het glas vinden er dan unieke momenten plaats tussen de katten en de vos. Het meest bijzondere uit het filmpje is hoe de dieren op elkaar reageren. Nieuwsgierig staren ze elkaar aan en vooral de onderlinge rust tussen de dieren is indrukwekkend om te zien.

Het filmpje is opgenomen in Groot-Brittannië en doet de filmer Dan Bull denken aan zijn jeugd op het Engelse platteland. Daar werden onder de noemer van ‘sport’ geregeld vossenjachten gehouden waarbij tientallen mensen, geholpen door paarden en honden, de jacht maakten op vossen..

Een nare herinnering die Dan Bull liever kwijt is dan rijk. Toch wil de regering van de huidige premier David Cameron om onverklaarbare redenen de vossenjachten weer gaan invoeren. Wat Dan betreft een krankzinnig idee en datzelfde geldt voor ons!

Bekijk het prachtige filmpje snel hieronder en geniet even mee van deze vredige momenten.

Reacties

0 reacties