Katje met extra chromosoom is zo blij als hij familie vindt die hij altijd al wilde hebben [video]

Maverick het kitten werd geboren met een extra chromosoom, maar hij denkt niet dat hij anders is. Toen hij zes maanden oud was, werd Maverick gegeven aan het Animal Care Center in New York toen zijn voormalige huis hem niet langer kon houden. Door zijn aanbiddelijke gekruiste ogen en innemende persoonlijkheid was het personeel gelijk weg van het katje.

Hij begroette iedereen met kopjes en eindeloze spinnen en verlangde naar aandacht van vrijwilligers. Vanwege de beperkte middelen in het asiel, gingen vrijwilligers op zoek naar een opvang die hem de beste kans op leven zou geven. Ze namen contact op met Tara Kay, oprichter van het Odd Cats Sanctuary in Salem, Massachusetts, en vroegen of ze kon helpen.

The Odd Cats is gespecialiseerd in de zorg voor katten en kittens met speciale behoeften. Ze boden aan om de tabby levenslang te verzorgen zodat hij een permanent huis en een toegewijde verzorger zou hebben.

Maverick werd geboren met een aandoening die gelijk is aan het syndroom van Down bij mensen (met één extra chromosoom). Hij heeft ook een mild geval van hydrocephalus (ophoping van vocht in de hersenen). “Hij ziet er misschien een beetje anders uit, maar hij is aan de binnenkant gewoon hetzelfde als elke andere kat,” vertelde Tara aan Love Meow. Toen Maverick in zijn nieuwe huis aankwam, begon hij onmiddellijk te spinnen en met zijn poot te duwen. “Hij is zo vriendelijk en hij houdt van praten.

Het katje vestigde zich snel in zijn nieuwe verblijfplaats en was zo comfortabel alsof hij daar zijn hele leven al had gewoond. Al snel ontdekten ze zijn sass en ongebreidelde energie toen hij speelde.

Reacties

0 reacties