Kijk hoe ze Kirby redden uit de straten [video]

Flatbush Cats is een organisatie gericht op het verminderen van de kattenpopulatie op straat in Brooklyn, New York. Er zijn meer dan 500.000 katten in de straten van New York City en Flatbush Cats richt zich op kattenredding, adoptie en educatie over straatkatten.

Een van de vrijwilligers bij Flatbush zag een kat ’s avonds laat buiten. Hij probeerde meerdere uren om haar in de val te lokken, zodat hij haar naar de dierenarts kon brengen. Ze was al enkele maanden oud en voorbij het punt van menselijke socialisatie, om deze reden was ze erg bang. Maar gelukkig wist ze dat ze hulp nodig had, dus besloot ze de mensen die haar probeerden te helpen te vertrouwen.

Ze had een diepe wond aan de zijkant van haar voorpoot waarvan de dierenarts zei dat deze moest worden leeggemaakt. Ze hielden haar nauwlettend in het oog om haar verband om de paar uur te verwisselen. Na een paar dagen begon ze te ontspannen en haar verzorgers te vertrouwen, ze noemden haar Kirby. Hoewel de jongens van Flatbush bezig waren met al hun andere reddingen, vonden ze toch tijd om rond te hangen met Kirby wiens been elke dag verbeterde. Kirby had echter besloten dat ze liever gedragen werd dan zelf te lopen.

Na verschillende bezoeken aan de dierenarts was Kirby eindelijk klaar voor adoptie, dus het was tijd om afscheid te nemen, altijd een moeilijk iets voor pleegouders om te doen. Ze vonden de ideale familie en Kirby heeft nu een grote zus, Poppy, om mee te spelen en haar gezelschap te houden.

Reacties

0 reacties