Kitten wordt zuster van een ander gerede kitten en helpt hem genezen door het geven van knuffels

Twee grijze kittens waren in slechte conditie toen ze naar een dierenasiel werden gebracht. De broer hield zijn zus vast en probeerde haar te troosten.

Stan is de naam van de kitten die samen met zijn zus Doris naar Saving Grace Rescue (in San Francisco, Californië) werd gebracht. Vanaf het begin was hij erg beschermend tegen haar en hield haar in de buurt, in een poging haar beter te laten voelen.

Ze vochten tegen ondervoeding en infecties van de luchtwegen. Een vrijwilligster van het dierenasiel nam de zorg op haar zodat de kittens het genezingsproces konden starten in het comfort van een liefdevol huis.

Hoewel hij ziek en uitgemergeld was, stopte Stan niet met de zorg voor zijn zuster en verliet ze nooit haar kant. De kleine Doris begon uiteindelijk te overlijden na een lange worsteling met veel gezondheidsproblemen.

“Haar broer Stan hield haar stevig vast toen ze ziek was, hij was erg gehecht aan haar, maar helaas, ze stierf,” vertelde Amber Rose, oprichter van Saving Grace Rescue.

Stan had plotseling geen zus meer. Zijn pleegmoeder hield hem gezelschap, zodat hij zich niet alleen zou voelen.

Een week later nam de redding nog een kitten op die Laverne heette en dat na een periode van gevangenschap bij een plaatselijk asiel binnenkwam.

“Ze kwam vriendelijk en liefdevol aan en nam meteen Stan in,” zei Amber. “We weten niet hoe Laverne zo zoet is geworden nadat ze geïsoleerd was. Het is gewoon wie ze is.”

Laverne liep recht naar haar kleine katachtige vriend toe, en ze begonnen al snel te spelen en samen een dutje doen. Het was alsof ze precies wist wat hij nodig had.

“We waren verbaasd over hoe zachtaardig en zorgzaam Laverne is, alsof ze wist dat hij moest genezen,” vertelde Amber.

Hij heeft een vriend in Laverne gevonden.

“Stan was de verzorger van zijn zus, en toen werd Laverne zijn grote zus, die voor hem zorgde.”

Bekijk hun schattige vriendschap in deze video:

Blij en geliefd!
Het dierenasiel hoopt deze twee beste vrienden samen voor altijd thuis te vinden. “Stan zou waarschijnlijk verwoest zijn om nog een maatje te verliezen,” zei Amber.

Bron: Saving Grace Rescue

Reacties

0 reacties