Paar redt kat gestrand op bergtop [video]

Niemand weet hoe deze kat op Looking Glass Rock terecht is gekomen, maar Bill en Mary Ann wisten dat ze hem moesten te redden.

Bill en Mary Ann zijn fervente wandelaars. Op een dag hoorden ze een verhaal over een huiskat die helemaal alleen op de top van een berg zat. Ze besloten dat ze wilden helpen het katje te redden. Ze hadden geen eerdere ervaring met het redden van katten, maar wisten dat het goed was om dit te doen. Het was tocht van 10 kilometer heen en terug en ze klommen naar een hoogte van 1500 voet. Het had de hele week geregend, maar ze waren vastbesloten om op dezelfde dag kitty de berg af te krijgen. Ze kwamen aan bij het uitzichtpunt waar iemand de kat eerder had gespot, maar hij was nergens te zien. Ze kwamen echter een andere groep wandelaars tegen en een van hen zei dat ze een kat hadden gezien. Ze wezen Bill en Mary Ann in de goede richting en Bill zette de kooi-val op een logische plek. Het enige dat ze nu moesten doen was wachten, maar gelukkig hoefden ze niet lang te wachten, want ongeveer drie minuten later hoorden ze de val dichtklikken.

Het stel dacht dat ze de hele dag op de bergtop moesten wachten tot de kat het aas zou nemen, maar gelukkig viel het mee. Ze besloten de kat Elgee te noemen en konden niet geloven hoe kalm hij de berg af kwam. Na een grondig onderzoek moesten ze de volgende beslissing maken: brengen ze de kat naar een dierenopvang of adopteren ze de kat? De beslissing was snel gemaakt en Elgee maakt nu deel uit van de familie.

In het begin was Elgee erg verlegen, hij bewoog niet veel en vond altijd rustige plekken om zich te verbergen. Maar na een tijdje klikte er iets alsof hij besloot: “ok√©, ik denk dat deze mensen nu in orde zijn” en hij werd een liefhebbende interactieve poes .

Reacties

0 reacties