Schattige Schotse wilde kittens gered door Wildcat Haven [video]

Deze twee Schotse wilde katjes werden gered door natuurbeschermingsgroep Wildcat Haven. Helaas zijn de kittens wezen. Een zoektocht van een natuurfilmmaker met apparatuur zoals camera’s op afstand kon geen spoor van hun moeder vinden, maar de twee jonge kittens werden gered en naar een speciaal gebouwd vrijlatingcentrum gebracht dat was opgezet door de conservatie- en toerismegroep Highland Titles.

Ze zullen daar veilig opgroeien in hun eigen omheinde hectare bos, compleet met holen, een beek en deskundige zorg van het Wildcat Haven-team. Het team zal de kitten naar het wild terugbrengen als ze oud genoeg zijn om zelfstandig te leven.

De schattige kittens zijn onlangs gefilmd in het release center terwijl ze voor het eerst konijn gevoerd kregen; een basisvoedsel voor Schotse wilde katten.

Er zijn nog maar 35 Schotse wilde katten in de wereld, ze worden bedreigd door hybridisatie (kruising) met huiskatten, verlies van leefgebied en vervolging door mensen. Zelfs het grootste deel van het officiƫle programma in gevangenschap is gehybridiseerd en gecastreerd.

Reacties

0 reacties