11 katten gedumpt in de nacht …

We werden de nacht van 11 januari geroepen door een dame die terugkwam van haar werk en verschillende verzegelde kartonnen dozen had opgemerkt in een steeg in Stratford, vlakbij een drukke weg. Ze liep langs het steegje en ging toen terug nadat ze dacht dat ze een kat hoorde miauwen. Godzijdank deed ze dat, want de dozen waren volledig afgesloten met massa’s tape en de 11 jonge katten binnen zouden verstikt zijn als we niet meteen naar buiten waren gerend om ze te verzamelen, omdat er geen luchtgaten in de dozen waren.

We kenden de temperament van de katten niet, dus durfden we de dozen niet meteen open te maken en te riskeerden dat ze de weg op renden. Daarom maakten we een paar kleine gaten om lucht binnen te laten, maar niet groot genoeg om ze aan het karton te laten scheuren en te ontsnappen. Gelukkig duurde het maar een paar minuten om terug te rijden naar de kliniek. Het was te gevaarlijk om een ​​schaar te gebruiken om de dozen te openen, want we wilden niet per ongeluk een kat knippen of snijden, waarom gebruikten we een botermes om de katten zo snel mogelijk eruit te krijgen.

We kunnen alleen maar aannemen dat het de bedoeling was dat ze zouden sterven, want iedereen weet dat dieren moeten kunnen ademen om te overleven. De dozen kunnen er niet lang hebben gestaan, want zonder zuurstof schatten onze dierenartsen dat ze waarschijnlijk niet langer dan een uur of twee zouden hebben geleefd. Een heel vreemd ding is dat deze katten erg vriendelijk zijn en duidelijk ooit geliefd, behandeld en geknuffeld zijn – wat zou in hemelsnaam een ​​ogenschijnlijk liefhebbende eigenaar ertoe aanzetten zoiets vreselijks te doen? Misschien was het een familielid of buurman die de katten genoeg haatte om dit te doen. Gelukkig zijn de katten nu in goede handen.

Reacties

0 reacties