De beste kattenspeelgoed kopen

Kittens en volwassen katten zijn vaak dol op spelen. Je kunt kattenspeeltjes kopen, die speciaal voor jouw kat zijn ontworpen, maar welk kattenspeelgoed moet je kopen voor jouw kat? Er is namelijk een groot aanbod van verschillende soorten kattenspeeltjes.

In dit artikel gaan wij jou alles vertellen over het beste kattenspeelgoed. Ben jij opzoek naar interactief speelgoed of beweegbaar speelgoed voor je kat? Zoals je waarschijnlijk al ontdekt hebt, zijn er veel verschillende soorten en maten kattenspeeltjes, maar wat is nu het beste kattenspeelgoed?

In dit artikel vertellen wij jou de voordelen en nadelen van katten speelgoed en wij geven aan aantal tips, zodat jij het beste kattenspeelgoed voor jouw kat kunt kopen.


Wat zijn kattenspeeltjes?

Kattenspeeltjes is speelgoed, wat speciaal voor jouw kat is ontworpen. Het aanbod is enorm groot. Zo kun je bijvoorbeeld interactief kattenspeelgoed of elektrisch kattenspeelgoed kopen. Denk bijvoorbeeld aan een bewegende vis of kattenspeelgoed balletjes.

Verder kan je bijvoorbeeld ook brokjes of snoepjes verstoppen in speelmateriaal, zodat jouw kat dit vervolgens moet zoeken, Je hebt tegenwoordig het leukste kattenspeelgoed, waar je uit kunt kiezen. De ene kat houdt meer van een bewegende vis als speelgoed en de ander meer van een speelgoed muis Bekijk het kattenspeelgoed van Bol.com.


De beste kattenspeelgoed

Gedurende ons onderzoek naar het beste kattenspeelgoed, hebben wij rekening gehouden met verschillende punten:

 • Beoordelingen van anderen
 • Prijs/kwaliteit
 • Populariteit van het product

Wij zorgen ervoor dat we een duidelijk beeld hebben van het product, zodat wij jou de beste producten kunnen laten zien.

Daarnaast hebben wij hebben wij voor jou het beste kattenspeelgoed van 2021 op een rijtje gezet.

Het is soms mogelijk om kattenspeeltjes in een andere kleur of maat te bestellen. Als je kiest voor de optie “Koop bij Bol.com”, kan je zien welke opties er op dat moment beschikbaar zijn.

Interactief kattenspeelgoed

Bewegend kattenspeelgoed – kattenspeelgoed vis


Elektrisch kattenspeelgoed


Onze persoonlijke top 4 kattenspeelgoed

Het kan zijn dat je aan de hand van de bovenstaande lijst van het beste kattenspeelgoed, al een kattenspeeltje hebt gekozen voor jouw kameraadje. Mocht je er toch nog niet geheel over uit zijn, dan kun je ook uit onze samengestelde lijst, het leukste kattenspeelgoed voor jouw kat kiezen.

Deze persoonlijke leukste kattenspeelgoed top 4 hebben wij gemaakt op basis van de ervaringen van onze katten met de kattenspeeltjes en reviews van andere kopers.

Kattenspeelgoed

Kattentunnel Leopard Billy & Becky

Onze katten zijn helemaal gek van kattentunnels. Wij zijn enige tijd opzoek geweest naar een grote kattentunnel, waar ze met zijn drieën mee konden spelen. Deze kattentunnel van Billy & Becky, is lekker groot en heeft 2 kruipgaten.

Verder vind je in de tunnel twee balletjes, waar je kat heerlijk mee kan spelen. Bovendien kun je de kattentunnel zelfs ombuigen tot een U-vorm.

Wij zijn zelf erg te spreken over deze kattentunnel en de katten hebben er erg veel plezier van. Het materiaal is stevig en van goede kwaliteit.

Afmetingen:

 • Breedte: 120 cm
 • Hoogte: 30 cm
 • Lengte: 120 cm
 • Gewicht: 0,6 kg

Interactieve kattenhengel en kattenspeelgoed muisjes

Naast de kattentunnel is er een breed aanbod aan kattenspeeltjes. Zo heb je de GIZMO Luxe kattenspeeltjes set. Het 7 delig kattenspeeltjes setje, bestaat uit verschillende speeltjes.

Zo is er bijvoorbeeld een interactieve kattenhengel aanwezig en verschillende soorten speelgoed muizen.

Onze katten zijn erg dol op de interactieve kattenhengel. De kattenhengel is van een stevig houtsoort gemaakt, waardoor deze bijna niet kunnen breken. Zelf hebben wij geregeld gehad dat een kattenhengel niet stevig genoeg was en brak. Het elastiek waar de muis aan vast zit is ook erg stevig.

Het design van het kattensspeeltje is erg mooi en er is goed na gedacht over de stevigheid van het materiaal.

Daarnaast zijn de speelgoed muizen van een stevig touwsoort gemaakt, waardoor ook deze kattenspeeltjes niet snel kapot kunnen gaan.


Kattenspeelgoed muis

Make Me Purr Fluffy muizen 10 stuks

De speelgoed muizen van Make Me Purr, zijn erg leuk voor je kat. De speelgoed muizen versterken het jachtinstict van jouw kat, daarnaast is het een erg leuke bezigheid voor ze. Met deze fluffy muizen gaan ze zich in elk geval niet vervelen.

Daarnaast zien katten het als een spel om op hun prooi te jagen, in dit geval de speelgoed muis. Verder vinden veel katten het leuk om er een interactief spelletje van te maken met hun baasje.

Door bijvoorbeeld de speelgoedmuis weg te gooien en de kat hem te laten apporteren en terug brengen. Onze katten vinden dit een onwijs leuk spelletje en apporteren de muizen ook daadwerkelijk.

Als het aan hun ligt kunnen we uren achter elkaar blijven spelen met het weggooien van de muis. Ze komen ze telkens weer netjes terug brengen.

De muizen zijn gemaakt van stevig materiaal, wat niet erg snel kapot gaat. Mocht er op een gegeven moment slijtage ontstaan, gooi de oude muizen weg en vervang deze door nieuwe. Je wilt namelijk niet hebben dat jouw kat plastic of touw in zijn mond krijgt.

Een tip van ons: katten zijn gek op catnip, laat de speelgoed muis een tijdje liggen in de catnip en geef hem hierna aan jouw kattenvriendje. Je zult zien dat hij hierna nog actiever zal gaan spelen met het speeltje.

Inhoud van de verpakking:

 • 10 muizen

Kattenspeelgoed hengel

Imac Linus Cabrio Reismand roze

De kattenhengel van FUZLY, is hier in huis ook erg gewild. Je kat gaat hier de gekste capriolen van uit halen. Van hoog springen tot aan kruipen over de vloer, je kunt het zo gek niet bedenken.

Daarnaast ondersteun je met dit kattenspeeltje wederom het jachtinstinct van jouw kat. Ze gaan namelijk weer op jacht naar hun prooi.

De veer danst als het ware in de lucht, waardoor jouw kat alle energie nodig heeft om zijn prooi te pakken. Bovendien is het een erg energieke inspanning voor jouw kat, het kan zijn dat jouw kat binnen enkele minuten moe is en voldaan.

De kattenhengel is gemaakt van stevig materiaal, verder ontvang je er nog een gratis extra veer bij t.w.v. €4,95.

Afmetingen:

 • Lengte: 70mm
 • Hoogte: 1 cm
 • Gewicht: 42 gram

Welke soorten kattenspeeltjes zijn er?

Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt in ons artikel, is er een erg groot aanbod aan kattenspeeltjes. De ene kat of kitten heeft een andere smaak voor kattenspeeltjes dan de ander.

Hieronder hebben wij een aantal soorten speelgoed voor katten nog eens voor je op een rijtje gezet:

 • Kattenspeelgoed vis
 • Elektrisch kattenspeelgoed
 • Kattenspeelgoed muizen
 • Kattenspeelgoed laser
 • Bewegend kattenspeelgoed
 • Kattenkruid
 • Interactief kattenspeelgoed
 • Kattenspeelgoed hengel
 • Kattenspeelgoed op batterijen

Automatisch kattenspeelgoed

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kattenspeeltjes ontworpen. Je hebt zelfs automatisch kattenspeelgoed voor je kat. Om je kat lekker in beweging te houden en ervoor te zorgen dat hij zich niet gaat vervelen, kan je voor dit type speelgoed kiezen.

Bovendien kan je het speelgoed aanzetten op momenten dat jij weinig tijd hebt of aan het werk bent. Het gaat hierbij meestal om kattenspeelgoed op batterijen of er is een mogelijkheid tot opladen.

Daarnaast houdt het automatisch kattenspeeltje je kat gedurende de tijd bezig, zolang het speeltje is ingeschakeld. Je kat zijn jachtinstinct wordt gestimuleerd en hij wordt voldoende in beweging gehouden.

Verder is het automatisch kattenspeelgoed het beste kattenspeelgoed, voor katten die erg veel energie hebben. Denk bijvoorbeeld aan kittens of erg drukke katten.


Kattenspeeltjes online

Tegenwoordig kan je veel speelgoed voor katten kopen. Als je opzoek gaat naar kattenspeeltjes kopen, komen er verschillende webwinkels naar voren.

Kattenspeelgoed van Bol.com

Je kunt bijvoorbeeld veel kattenspeeltjes vinden op Bol.com. Deze webwinkel heeft een breed aanbod kattenspeeltjes. In verschillende categorieën.

Kattenspeelgoed Zooplus

Verder heeft Zooplus ook erg veel kattenspeeltjes in hun assortiment. Het is een populaire webwinkel geschikt voor jouw huisdieren. Zelf kopen wij hier regelmatig kattenvoer of kattenspeeltjes


Kattenspeelgoed kopen? Een aantal tips!

Voordat je kattenspeelgoed koopt voor jouw kat, is het natuurlijk fijn om te weten waarop je moet letten tijdens de aankoop. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je een goede beslissing kunt maken bij het kopen van kattenspeelgoed.

Tip 1: Gaat je voorkeur uit naar automatisch kattenspeelgoed of niet?

Het is per kat en katteneigenaar afhankelijk of de keuze gemaakt wordt voor automatisch kattenspeeltje of niet. Daarnaast is het belangrijk om de reviews van andere katteneigenaren zorgvuldig door te lezen. Als er meerdere positieve reviews te vinden zijn, kan je ervan uit gaan dat de kwaliteit van het product in orde is.

Tip 2: Bekijk het materiaal van het kattenspeelgoed goed van te voren

Kijk daarnaast altijd goed naar het materiaal van het kattenspeeltje. Wij hebben al regelmatig ervaren, dat het materiaal niet stevig was en zo afbrak. Binnen enkele tellen na het kopen van het kattenspeelgoed, was het alweer kapot.

Dit is voor ons een goede les geweest. Voordat wij kattenspeelgoed kopen, kijken wij altijd naar het materiaal waarvan het kattenspeeltje is gemaakt. Zelf zijn wij nu echte fans van het kattenhengels met houten stokjes in plaats van plastic. Als je een kat hebt die fanatiek speelt, breken de plastic kattenhengels erg snel.

Daarnaast is het geen fijn idee dat jouw kat stukjes plastic in zijn mond kan krijgen.


Tot slot

Tot slot hebben wij nog een extra tip voor jou. Bekijk van te voren goed de reviews en ervaringen van andere katteneigenaren. Op deze manier kom je er snel achter of een product voldoet aan de verwachting en of het zijn geld waard is. Verder is het erg belangrijk om de prijs/kwaliteit verhouding goed te bekijken.

Zo zijn er online veel katteneigenaren die de producten al eens eerder hebben gekocht. Het is fijn om hun ervaringen te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk de reviews nauwkeurig en kruis de voor en tegen elkaar weg. Op deze manier kom je er snel genoeg achter of de prijs/kwaliteit verhouding in orde is.

Hopelijk heb je iets aan onze tips gehad en kun je het beste kattenspeelgoed kopen voor jouw kat. Ben jij geïnteresseerd in andere beste kattenkoopjes? Bekijk dan eens ons beste katten reismand artikel of beste kattenluik artikel.

Wij wensen jou heel veel succes bij kopen van het geschikte kattenspeelgoed!

Reacties

0 reacties