De beste reismanden voor katten

Een katten reismand is de uitkomst voor wanneer jij op stap wilt gaan met jouw kat. Denk aan een vakantietripje of een rit naar de dierenarts. Voor deze momenten is het handig om een katten reismand te kopen.

In dit artikel gaan wij jou alles vertellen over de beste katten reismand. Zoals je mogelijk wel weet zijn er ontzettend veel verschillenden soorten en maten reismanden. Maar wat is nu de beste katten reismand?

Wij vertellen je de voor-en nadelen van de reismanden, zodat jij de beste katten reismand voor jouw kat kan kopen.


Wat is een katten reismand?

Een reismand is een handig hulpmiddel, om jouw kat van locatie a naar locatie b te vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan een ritje naar de dierenarts, of als je gezellig op vakantie wilt gaan met jouw kat. Een kat zonder reismand vervoeren is eenmaal risicovol.

Niet elke reismand voor katten is geschikt voor iedere kat of het baasje van de kat. Voordat je een katten reismand koopt, bekijk dan goed de eisen van jou en jouw kat.

Er zijn namelijk genoeg katten die het helemaal niet prettig vinden om vervoerd te worden in een reismand. Voor deze katten is het misschien prettiger om een katten reismand met bovenlader te hebben. Dan kun je jouw kat gemakkelijk via de bovenkant inladen. In plaats van dat jouw kat zich onnodig gaat verzetten bij het naar binnen gaan van de reismand.

Verder zijn er genoeg soorten reismanden zoals: stoffen katten reismanden, plastic katten reismanden, rieten katten reismanden of een katten draagtas.

De plastic reismand is de meest gebruikte. Deze zijn beschikbaar in verschillende modellen. Zo heb je plastic katten reismanden met bovenlader. Deze zijn ideaal voor de schrikachtige of bange katten. Je kunt hier namelijk de bovenkant van de reismand open maken, zodat je jouw kat via de bovenkant kunt inladen.


De beste kattenreismanden

Tijdens ons onderzoek naar de beste katten reismand, houden wij rekening met de volgende punten:

 • Beoordelingen van anderen
 • Prijs/kwaliteit
 • Populariteit van het product

Zo zorgen wij ervoor dat we een duidelijk beeld van het product hebben en we jou de beste producten kunnen laten zien.

Zo hebben wij hebben wij voor jou de beste katten reismanden opgezocht.

Het is vaak mogelijk om de reismanden in andere maten of kleuren te bestellen. Door te kiezen voor de optie “Koop bij Bol.com”, zie je welke opties er beschikbaar zijn.


Onze persoonlijke top 4 kattenreismanden

Misschien heb je inmiddels een goede keuze kunnen maken uit de lijst van de beste katten reismanden. Als je nog geen definitieve keuze hebt kunnen maken, is het misschien een idee om onze persoonlijke top 4 beste katten reismanden eens te bekijken.

Deze persoonlijke top 4 katten reismanden hebben wij gemaakt op basis van onze ervaringen met de kattenreismanden en reviews van andere kopers.

Katten reismand

Ferplast Atlas 10 dierenvervoersbox

Zelf maken wij al enkele jaren gebruik van de roze Ferplast Atlas 10 katten reismand. Wij vinden deze reismand erg prettig in gebruik. De zijkanten van de de vervoersbox zijn voorzien van plastic klikkers, zodat je de bovenkant en onderkant los van elkaar kunt maken.

Verder bevinden zich aan de lange zijde van de reismand, luchtgaatjes voor jouw kat. De voorkant van de box wordt afgedekt met een ijzeren rekje. Het is een erg stevige reismand. Wij hebben er zelfs enkele keren twee katten in vervoert.

Afmetingen:

 • 48×32,5×29

Katten draagtassen

Mumby reistas kat

Naast reismanden zijn er ook katten draagtassen. De Mumby katten draagtas, is een populaire draagtas voor katten. Het gaat om een grijze linnen draagtas met bruine handgrepen. Dit is een echte stijlvolle katten reistas.

De katten reistas is gemaakt van stevig en hoogwaardig materiaal, waardoor je er meerdere jaren gebruik van kunt maken. Verder wordt er een fluwelen matje meegeleverd, voor het ligcomfort van jouw kattenvriendje.

Aan de zijkant en aan de voorkant van de katten reistas bevindt zich gaas, waar jouw kat naar buiten kan kijken. Het gaas is afgedicht met een dubbele ritssluiting.

Daarnaast is de katten draagtas van Mumby gemakkelijk te reinigen. Het bijgeleverde kleedje kan in de wasmachine en de reistas zelf kan afgenomen worden met een vochtige doek.

Belangrijk: Te gebruiken bij katten tot 4 kg!

Afmetingen:

 • 37x24x28

Katten reismand

Curver reismand antraciet

De reismand van Curver is een stijlvolle en erg stevige reismand van kunststof. Verder zit er een stevig draagbeugel aan, waar je de mand eventueel aan kunt dragen. Je zou de draagbeugel ook in de auto door een autogordel kunnen halen, om hem nog beter te bevestigen in de auto.

Er zitten twee knoppen op het handvat, waardoor je de draagbeugel gemakkelijk naar achter kan klappen. Dit is vooral handig voor in de auto. Daarnaast zitten er aan de voor en bovenkant kijkgaten, waardoor jouw kat lekker naar buiten kan kijken.

Verder zit er op de bovenkant van de reismand een klein klepje, die je open kunt maken. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens de rit je kat aaien of een snoepje geven.

Daarnaast zit er nog een extra schuifje of dat als kinderslot dient. Het deksel van de reismand kan dus niet zomaar worden open gemaakt. De Curver katten reismand is geschikt voor katten tot 8 kilo.

Afmetingen:

 • 51x38x33

Reismand kat bovenlader

Imac Linus Cabrio Reismand roze

Een katten reismand met bovenlader, is ideaal voor katten die niet graag in een reismand vervoerd worden. Bij een katten reismand met bovenlader, kan je de bovenkant van de reismand open maken, waardoor je jouw kat gemakkelijker kunt meenemen.

Niet elke kat vind het namelijk even prettig om vervoerd te worden in een reismand. Zelf hebben wij 2 katten, die niet graag mee gaan in een reismand. Het is dan erg prettig om een reismand te hebben waarvan de bovenkant open kan.

Een kat in reismand krijgen is gemakkelijker van de bovenkant, dan wanneer je hem door de voorkant de reismand in moet krijgen. Wat je dan vaak ziet is dat katten hun poten tegen de voorkant aanzetten, waardoor het vrijwel onmogelijk word om hem in de reismand te krijgen.

Afmetingen:

 • Buitenmaat: 50x32x34,5
 • Binnenmaat: 43x30x31

Welke soorten katten reismanden zijn er?

Zoals je intussen weet zijn er verschillende soorten katten reismanden. De ene persoon heeft een voorkeur voor de ene reismand en de andere voor een ander soort.

Hieronder een aantal verschillende soorten katten reismanden:

 • Katten Draagtassen
 • Katten reismanden
 • Opvouwbare katten reismand
 • Katten reismand met deksel
 • Katten reismand speciaal voor in de auto

Hoe maak je een katten reismand schoon?

Als je een lange rit hebt gemaakt met jouw kat in de reismand, kan het weleens gebeuren dat er een ongelukje plaats vind. Of jouw kat wordt onverwachts wagenziek, het is allemaal mogelijk. Het is dan erg fijn om te weten hoe jij een katten reismand het beste kunt schoonmaken.


Schoonmaken plastic katten reismand

Het schoonmaken van een katten reismand, is niet voor elke reismand hetzelfde. Zo kan je een plastic katten reismand bijvoorbeeld onder de douche zetten en uitspoelen.

Of afdoen met water en een klein beetje schoonmaakmiddel, gebruik hiervoor absoluut geen schoonmaakmiddel met sterke parfum. Daarnaast ook zeker geen chloor of bleekmiddelen gebruiken.

Zelf spoelen wij de plastic reismand altijd even af onder de douche met niet al te heet water. Daarnaast gebruiken wij een schoonmaakmiddel zonder parfum.


Schoonmaken katten draagtas

Bij een katten draagtas is dit al een stuk lastiger, omdat het hier om een stoffen reismand gaat.

Een katten draagtas maak je over het algemeen schoon met een vochtig doekje. Het materiaal is vaak gemakkelijk schoon te maken. Je hebt soms draagtassen waar een ligmatje bij word geleverd voor jouw kat. Deze kunnen over het algemeen vaak gewoon in de wasmachine.


Hoe krijg je een kat in een reismand?

Niet elke kat vindt het prettig om in een reismand vervoert te worden. Dit kan voor veel katten een enge of spannende belevenis zijn. Er zijn natuurlijk ook katten die wel lief in hun reismand gaan of zelfs slapen in hun reismand.

Zelf hebben wij ook weleens problemen gehad, om één van onze katten in een reismand te krijgen. Een aantal dagen voordat wij een afspraak hebben bij de dierenarts, plaatsen wij de katten reismand al in de woonkamer. Wij halen de bovenkant en het deurtje er altijd uit, zodat de onderkant alleen over blijft.

Op deze manier kan ze er rustig aan wennen en naar binnen gaan wanneer zij dit wil. Verder leggen wij er een speeltje of knuffeltje van haar in, zodat ze een vertrouwder gevoel krijgt.

Als onze kat gewend is aan de situatie met de reismand, doen wij af en toe het deurtje dicht als zij erin zit. Dit doen wij uiteraard maar even, waarna het deurtje weer open gaat. Het is niet de bedoeling dat je een gefrustreerde of bange kat krijgt.

Dit doen wij een aantal dagen achter elkaar, waarna ze langzaam wend om steeds langer in de reismand te blijven. Wat bij ons vaak helpt is om de bovenkant open te maken van de mand en haar hierdoor naar binnen te laten gaan.

Daarnaast leggen wij een handdoek in de reismand met een knuffeltje waar haar geur aanzit. Verder nemen wij altijd kattensnoepjes mee, waarvan we er ook een aantal in de reismand leggen.

Wat wij zelf hebben ervaren is dat wanneer de kat een nare ervaring heeft gehad bij de dierenarts, de reismand niet zo leuk meer is. Wij zijn toen weer vanaf het begin begonnen en haar langzaam aan steeds meer laten wennen aan de reisbox.


Kat vervoeren zonder reismand

Er zijn mensen die hun kat vervoeren zonder reismand in de auto. Zij doen hun kat dan vaak een kattentuigje om. Het is echter wel een risico om dit te doen, een kat kan namelijk altijd ergens van schrikken.

Je kat kan elke kant opschieten, waardoor de gevaarlijke situaties kunnen ontstaan in de auto. Dit raden wij dus sterk af.


Katten reismand kopen? Een aantal tips van ons!

Voordat je een stevige en praktische katten reismand gaat kopen, is het altijd fijn om te weten waarop je moet letten. Wij hebben een aantal tips voor je opgeschreven. zodat je een goede beslissing kunt maken bij het kopen van een katten reismand.

Tip 1: Gaat je voorkeur uit naar een stoffen of plastic katten reismand?

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Gaat jouw voorkeur uit naar een stoffen draagtas of toch meer naar een plastic katten reismand?

Elke reismand heeft zijn voor of nadelen, weeg deze goed tegenover elkaar af. Bekijk hierna wat jij het belangrijkste vind.

Tip 2: Wil je een katten reismand met bovenlader of zonder?

Heb jij een schrikachtige kat? Of heb jij een kat die alles maar goed vind? Beslis voor jezelf en jouw kat of je het fijn vind om een reismand met bovenlader te hebben of niet.

In sommige gevallen kan het heel fijn zijn als je een reismand met bovenlader hebt. Maar dit geldt ook voor reismanden zonder bovenlader. Het hangt er vooral vanaf wat voor soort kat je hebt.


Tot slot

Tot slot hebben wij nog een tip voor jou. Bekijk van te voren altijd de ervaringen van andere kopers. Zo kom je er al snel achter of een product voldoet en of het zijn geld waard is. Verder is het erg belangrijk om de prijs/kwaliteit verhouding te bekijken.

Er zijn online veel katteneigenaren die de producten al eens eerder hebben gekocht. Het is fijn om hierover hun ervaringen te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk de reviews nauwkeurig en kruis de voor en tegen elkaar weg. Op deze manier kom je er snel genoeg achter of de prijs/kwaliteit verhouding in orde is.

Hopelijk heb je iets aan onze tips gehad en kun je een beste katten reismand kopen. Ben jij geïnteresseerd in andere beste kattenkoopjes? Bekijk dan eens onze beste kattensnacks artikel of beste kattenluik artikel.

Wij wensen jou heel veel succes bij kopen van een katten reismand!

Reacties

0 reacties