Drinkfontein kopen voor je kat

Mogelijk ben jij opzoek naar een drinkfontein voor katten. Dit komt goed uit! In dit artikel gaan wij jou namelijk meer vertellen over de beste drinkfontein voor katten.

Katten zijn van nature dol op stromend water. Het is algemeen bekend dat katten door stromend water worden uitgenodigd om meer te gaan drinken. Daarnaast zitten in stromend water beduidend minder bacteriën dan in stilstaand water.

Er zijn zoveel verschillende soorten, merken en maten, maar wat is nu de juiste keuze?

Wil jij een drinkfontein voor katten kopen? In dit artikel geven wij diverse tips en waar je op moet letten, zodat jij de beste drinkfontein voor jouw katten kan kopen.


Wat is een drinkfontein voor katten?

Een drinkfontein voor katten kan je vergelijken met een tap waar stromend water uit komt. Er zijn verschillende maten beschikbaar, met verschillende waterreservoirs. Zo kun je een drinkfontein met een waterreservoir van 1 liter kopen, maar ook van 2,5 liter of meer.

Over het algemeen maakt een drinkfontein voor katten gebruik van elektriciteit. Dit is belangrijk om de watercirculatie op gang te houden. Als het water lang stil blijft staan, kunnen er namelijk bacteriën in komen. Jouw kat kan hier heel ziek van worden.

Binnenin de waterfontein is een pomp aanwezig, die het water in beweging houdt. Katten zijn van nature dol op stromend water. Door het stromende water is een kat sneller geneigd om vaker en meer te drinken.

Vaak zit er in een drinkfontein voor katten ook een filter. Het is belangrijk dat je dit regelmatig vernieuwd. Op deze manier zorg je ervoor dat de versheid van het water gegarandeerd blijft. Bovendien kan de waterfontein na verloop van tijd gaan overlopen, als je het filter niet vernieuwd. Het wordt aangeraden om het filter ongeveer om de 2 weken te vernieuwen.

Tegenwoordig kun je ook katten drinkfonteinen kopen zonder filter. Deze zijn echter wel iets duurder, maar het is wel gemakkelijker schoon te maken. Bovendien hoef je niet elke 2 weken het filter te vernieuwen.


Waarom moet je een drinkfontein voor katten kopen?

Katten zijn van nature dol op stromend water! Daarom is een drinkfontein voor jouw kat een ideale oplossing. Op deze manier stimuleer je jouw kat om voldoende te drinken.

Ook is het een speelse oplossing. Veel katten vinden het namelijk enorm interessant om te drinken uit de automatische waterfontein. Daarnaast wordt de watercirculatie continu op gang gehouden, omdat de apparaten op elektriciteit werken. Dit zorgt ervoor dat de kans op bacteriegroei drastisch wordt verminderd.

Als jouw kat te weinig drinkt, dan kan een drinkfontein een ideale oplossing zijn.


De beste drinkfonteinen voor katten

Tijdens onze beoordeling hebben wij onder andere rekening gehouden met deze punten:

 • Beoordelingen van anderen
 • Prijs/kwaliteit
 • Populariteit van het product

Zo kunnen we jou namelijk een duidelijk beed geven over de beste katten producten.

Hieronder hebben wij voor jou een lijst met de beste drinkfonteinen voor katten samengesteld.

Drinkfonteinen zijn er in verschillende kleuren, soorten en maten. Als je op de knop “Koop bij Bol.com” klikt, dan komen alle beschikbare opties in beeld.

LifeGoods – De beste goedkope drinkfontein voor katten


Onze top 10 beste drinkfonteinen voor katten

Het kan zijn dat jij al een drinkfontein op het oog hebt, na het lezen van de bovenstaande lijst, de beste drinkfonteinen. Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn, dan hebben wij zelf ook een lijst samengesteld met de 10 beste drinkfonteinen voor katten.

Deze top 10 hebben wij samengesteld op basis van onze ervaringen met de katten fonteinen en reviews van andere katteneigenaren.

Drinkfontein voor Katten van TrevoPet 2,5 Liter

De drinkfontein voor katten van Trevopet, staat erom bekend dat hij de gezondheid van jouw kat bevorderd. Het stromende water is namelijk altijd schoon en zuurstofrijk. Jouw kat zal hierdoor geprikkeld raken om meer water te gaan drinken. De kattenfontein heeft twee verschillende standen, maakt bijna geen geluid en is gemakkelijk in elkaar te zetten.

De drinkfontein is voorzien van BPA vrij plastic en een modern design. Daarnaast verbruikt de drinkfontein nauwelijks energie, namelijk maar 2 watt.

Daarnaast beschikt de kattenfontein over een uniek filter, waardoor het water blijft circuleren en alle vuiligheid zoals kattenharen en bacteriën uit het water worden gefilterd.

Minaro Drinkfontein voor kat inclusief 4 filters en 4 standen

Op nummer 2 staat de Minaro kattenfontein. De drinkfontein heeft maar liefst vier standen en een water reservoir van 2 liter. De fontein heeft een koolstoffilter waardoor de vuiligheden zoals bacteriën uit het water worden gefilterd.

De drinkfontein heeft 4 standen:

 • De bloemen waterval, deze geeft kleine straaltjes zoals een kraan
 • De bloemenfontein, geeft een bubbelend waterval effect (ideaal voor voorzichtige katten)
 • Zachte bubbelstand, deze geeft heel licht bewegend water met een bubbelend effect
 • Circulatie stand zonder tuitje, ideaal voor de schrikachtige katten

De kattenfontein is voorzien van een prachtig design en levert veel extra accessoires mee. Zo zitten er maar liefst 4 koolstoffilters in de verpakking, die je na verloop van tijd moet vervangen. Daarnaast is hij muis stil, waardoor deze uiterst geschikt is voor meer schrikachtige katten.

Drinkfontein Kat voor Katten en Honden met LED indicators van Dio’rea

Dan zijn we aangekomen bij de drinkfontein van roest vrij staal (RVS) van Dio’rea. Wederom een kattenfontein met maar liefst 4 koolstoffilters. Daarnaast bevat het filter een extraatje namelijk vitamine C.

De drinkfontein van Dio’rea is erg stevig en makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de koolstoffilters erg gemakkelijk te vervangen, in tegenstelling tot sommige andere apparaten.

Zamba Drinkfontein voor Hond/Kat inclusief 3 filters 2 liter

De drinkfontein van Zamba is speciaal ontworpen voor katten en honden van een klein tot middelgroot formaat.

Het lampje en het reservoir geven duidelijk aan hoeveel water er nog in inzit. Het filter dat in deze drinkfontein zit zorgt ervoor dat je katten zuurstofrijk en schoon water binnen krijgen.

Tevens wordt er een bloemstukje meegeleverd, die je op het water kunt zetten. Het enige nadeel hiervan is dat je het stromende water duidelijker hoort lopen.

Dit is voor de één storend en voor de ander weer niet. Het positieve hieraan is dat het de katten stimuleert om meer te gaan drinken.

Drinkfontein kat 2L van Happypets

De wat duurdere waterfontein uit onze top 10 beste drinkfonteinen voor katten. Namelijk de drinkfontein van 2 liter van het merk Happypets.

Het water vloeit heel stil uit de fontein en het apparaat gebruik nauwelijks stroom. Daarnaast beschikt het over een veiligheidsmechanisme. Als de stroom uitvalt slaat hij zijn water op.

Het advies wordt gegeven om elke twee weken de filters te vervangen. Als je dit namelijk niet doet heb je kans dat de waterfontein overstroomt en de watercirculatie zal afnemen.

Verder staat de kattenfontein bekend om zijn mooie design en makkelijke gebruik.

Petsafe Drinkwell Platinum 5L

Een iets ander model dan de meeste drinkfonteinen uit onze lijst. Hier komt het water namelijk uit de bovenkant van de fontein. Deze drinkfontein maakt iets meer lawaai dan de gemiddelde fontein.

Daarnaast heb je wat handigheden nodig om het waterreservoir te vullen, zonder flink te morsen. Het positieve aan deze drinkbak is dat eigenlijk alles geschikt is voor de vaatwasser exclusief de pomp.

Daarnaast is de feedback van veel katteneigenaren, dat zij merken dat hun katten meer interesse hebben gekregen in water. Waardoor ze meer water zijn gaan drinken, wat goed is.

O.M.G Drinkfontein voor Katten inclusief 4 filters 3L

De drinkfontein van het merk O.M.G staat bekend om zijn prachtige design. Daarnaast worden er 3 gratis filters meegeleverd, wat erg netjes is. Je kunt gemakkelijk aflezen wat het waterniveau is aan de hand van de led verlichting.

Het apparaat is makkelijk in gebruik en geeft een sfeervolle blauwe verlichting.

Drinkfontein voor katten en honden Roze 2Liter

Stromend water zorgt voor een constante watercirculatie. Hierdoor rem je de groei van bacteriën en heb je een stuk schoner water.

Deze roze drinkfontein voor katten, is een speelse manier om jouw katten meer water te laten drinken. Daarnaast is hij erg stil qua geluid en laag in zijn energieverbruik.

Het apparaat heeft een waterreservoir van 2 liter, dat gemakkelijk te verversen is.


Welke soorten drinkfonteinen zijn er?

Zoals je mogelijk weet zijn er verschillende soorten drinkfonteinen voor katten te koop. Het ligt er maar net aan wat jij als katten eigenaar wilt hebben voor jouw kat en hoeveel katten jij hebt. Een aantal voorbeelden van katten drinkfonteinen voor jou op een rijtje:

 • Drinkfontein voor katten, die je via mobiele app kunt regelen.
 • Drinkfontein van roest vrij staal
 • Isolerende drinkfontein voor katten
 • Keramische drinkfontein voor katten
 • Drinkfontein met filter of zonder filter
 • Stille drinkfontein

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De keuze is reuze en de prijzen verschillen natuurlijk ook. Daarom is ons advies om goed te onderzoeken wat het beste geschikt is voor jouw kat.


Hoe maak je een drinkfontein schoon?

De meeste drinkfonteinen zijn gemakkelijk schoon te maken onder de kraan. Het buisje waar het water doorheen wordt gepompt kun je met een dunne borstel schoonmaken. Aangezien hier het water doorheen stroomt, is het belangrijk dat dit zo schoon mogelijk blijft. Anders drinkt jouw kat namelijk geen vers water meer.

Verder is het belangrijk dat je zoveel mogelijk schoonmaakt met alleen water. Als jij met een schoonmaakmiddel gaat schoonmaken, dan is het belangrijk dat er geen sop resten achter blijven.

Er zijn ook onderdelen van een drinkfontein, die gemakkelijk in de vaatwasser kunnen. Lees van te voren wel goed op gebruiksaanwijzing of dit mag, anders kan het zijn dat je een nieuw onderdeel moet kopen. Aangezien de pomp op elektriciteit werkt, zal deze in geen enkel geval in de vaatwasser kunnen.

Verder ligt het er aan of je een drinkfontein voor katten met filter of zonder filter koopt. Als je namelijk een fontein met filter koopt, dan moet je er aan denken dat je het filter elke 2 a 3 weken vernieuwd. Zorg dat je jezelf hier strikt aanhoudt, want het gaat tenslotte ten koste van de water kwaliteit.


Wat zijn de voordelen van een drinkfontein voor katten?

 • Schoonwater zonder bacteriegroei
 • Als je een keramische drinkfontein voor katten koopt, hoef je geen filters te vervangen
 • Geen lege waterbakken meer

Wat zijn de nadelen van een drinkfontein voor katten?

 • Het is een eenmalige forse uitgave
 • Bij stroomuitval hebben je katten tijdelijk geen water

Drinkfontein kopen? Wij hebben een aantal tips!

Als jij de beste drinkfontein gaat kopen, is het goed om te weten welke het beste bij jouw kat past. Is jou kat niet snel bang of schrikachtig of juist wel?

Tip 1: Drinkfontein met sensor of een smart drinkfontein?

Je hebt tegenwoordig drinkfonteinen met led indicators en smart drinkfonteinen. Hier zitten zelfs mobiele apps aan verbonden.

Wat vind jij belangrijk om te kunnen en wat niet? Lees vooral hoe deze techniek andere mensen bevalt of juist niet. Hier kan je al veel nuttige informatie uit op maken.

Tip 2: Een stille drinkfontein of 1 met wat meer geluid?

Niet iedereen kan overweg met het voortdurende geluid van stromend water. Terwijl er niets beter is voor je kat dan stromend water! Vraag jezelf van te voren goed af of jij liever een stille drinkfontein hebt of één die wat meer geluid maakt.

Dit is per persoon verschillend. Deze informatie kan je vrij gemakkelijk ophalen uit de reviews die andere katteneigenaren achterlaten.

Tip 3: Naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit?

Drinkfonteinen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je plastic drinkfonteinen maar ook keramische drinkfonteinen of drinkfonteinen van RVS. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Bekijk de drinkfonteinen reviews van kopers uitvoerig op het internet. Lees hun ervaringen en bedenk voor jezelf wat jij het belangrijkste vind.


Tot slot

Ben jij geïnteresseerd in andere beste katten koopjes? Bekijk dan eens ons beste kattenmand artikel of beste krabpaal artikel.

Wij wensen jou heel veel succes bij kopen van een goede drinkfontein voor katten.

Reacties

0 reacties