Kattenallergie Is Verleden Tijd Dankzij Nieuw Vaccin

Je kunt nog zo veel van katten houden, maar als je een kattenallergie hebt kun je het beste bij katten uit de buurt blijven. Er is echter goed nieuws. Een team van Zwitserse wetenschappers claimt een vaccin te hebben ontwikkeld die een einde maakt aan kattenallergie.

Ongeveer 10 procent van de mensen heeft last van kattenallergie. Dit komt door een stofje in de kattenhuid en kattenspeeksel, genaamd Fel d 1. (We zijn dus niet allergisch voor kattenharen zoals veel mensen denken). Het vaccin ‘HypoCat’ van de wetenschappers is voorzien van een antistof voor Fel d 1 en wordt inge├źnt bij de kat, niet de mens. De antistof neutraliseert Fel d 1 waardoor de allergische reactie bij de mens niet zal plaatsvinden. Volgens de wetenschappers heeft het vaccin geen bijwerkingen bij de kat.

Heb je altijd al een kat in huis willen halen, maar dit niet kunnen doen vanwege je allergie dan is HypoCat mogelijk de oplossing voor jou. Helaas zullen we nog wel even moeten wachten. De wetenschappers hebben namelijk aangegeven dat het medicijn op zijn vroegst in 2022 op de markt komt.

via [rtlnieuws]

Reacties

0 reacties