Vermiste kat herkent eigenaar na zes jaar

Jon Gulla redde Julie, een zwarte kat, en haar broer, Jack. Toen hij op een dag naar de universiteit ging, werd zijn moeder, Lorinda Roberts, verzorger. In 2012 rende Julie de deur uit, waarna ze zes jaar lang nergens te bekennen was.

Roberts vertelde aan Current dat Julie op een dag in eens wegrende en ze haar niet meer kon vinden. Ze zocht overal in haar omgeving, maar tevergeefs. Zelfs na een lange tijd heeft ze de hoop nooit opgegeven, maar ze wist op een gegeven moment wel dat de kans steeds kleiner werd. “Misschien is er 1 procent kans om haar weer terug te vinden“, dacht ze bij haar zelf.

Op een dag zag ze echter een bericht over een gevonden straatkat, met daarin een beschrijving van een kat die wel erg veel overeenkomsten had met Julie. Roberts liet dit bericht aan Gulla zien, waarna Gulla besloot om het te gaan onderzoeken. De familie die het bericht plaatste heeft de kat voer en water gegeven sinds ze zich verschuilde onder hun schuur. De kat leek geen menselijke interactie te willen, althans niet voordat Gulla opdook.

Zodra Gulla naar de schuur liep en het herkenbare witte stipje op haar buik zag wist Gulla meteen dat het Julie was. Gulla riep haar naam, waarna Julie vervolgens gelijk naar Gulla toe rende en begon te knorren. Zes jaar nadat Julie was weggelopen van huis herkende ze Gulla meteen.

Christine McKeon, de persoon die het bericht over de straatkat plaatste, liet weten dat Julie lang niet zo vriendelijk was tegen andere mensen. “Ze zou niet naar ons toe komen rennen.” Het was overduidelijk dat de kat Gulla herkende.

Ondertussen is Julie weer thuis en volgens Gulla is ze nog dezelfde kat als zes jaar geleden. Roberts vraagt zich af wie al die tijd voor Julie heeft gezorgd. “Ik vraag me af wat voor engel voor haar zorgde, want we hebben wat ruwe winters gehad.

via [lifewithcats]

Reacties

0 reacties