Kitten die niet kan lopen vindt speciale pleegmoeder

HarPURR was een kitten van slechts drie weken jong, toen hij werd gevonden door een familie uit Alaska. De kitten kon zijn achterpootjes niet gebruiken en zijn moeder liet de kitten uit paniek achter in een tuin.

Shannon R Basner, de oprichter van Alaska’s KAAATs, liet weten dat ze werden gecontacteerd door een mede-kattenreddingsgroep “Tundra Cat Rehabilitation and Adoption” en “Alaska Cat Adoption Team”. Het was al snel duidelijk dat HarPURR een unieke plek nodig had om aan zijn behoeften te voldoen.

Naast dat de kitten zijn achterpoten niet kon gebruiken was hij ook niet in staat om uit zichzelf te eten. Vrijwilligers moesten hem daarom elke 2 a 3 uur voedden, totdat hij weer gezond genoeg was om zelf te eten.

Uit een röntgenfoto bleek dat de achterpootjes lang geleden al waren genezen. Daarom denkt de dierenarts dat hij misschien is verpletterd in het geboortekanaal, aldus Shannon.

Na een herstelperiode werd HarPURR echter steeds nieuwsgieriger en hij vond het erg fijn om onder kleedjes te kruipen en met speeltjes te spelen. Na een tijdje wilde de kitten echter meer, namelijk vrienden.

Shannon besloot daarom om de kitten te mixen met haar drie kat-vriendelijke puppy’s, waaronder Cinder. Cinder was de ideale pup om HarPURR te laten wennen aan andere dieren. Cinder is in het verleden namelijk een geweldige pleegmoeder voor andere geredde honden en katten geweest.

Bij HarPURR was dit niet anders. Na wat snuffelen kroop HarPURR in de armen van Cinder en begon hij te knorren. HarPURR voelt zich veilig bij Cinder en ze liggen graag bij elkaar.

Toen HarPURR eenmal wat gegroeid was besloot Shannon om hem zijn wieltjes te geven. De wieltjes moeten zijn achterpootjes ondersteunen, zodat hij rond kan lopen. Hij was vrij snel gewend aan de wieltjes en voordat Shannon het wist rende HarPURR door de kamer.

De kitten is erg speels en de vriendschap tussen hem en de puppy’s is sterk. HarPURR is ondertussen 6 maanden oud en kleeft nog steeds als een baby aan Cinder.

bron [lovemeow]

Reacties

0 reacties