Acht baby egels vinden verpleegster in Musya de kat [video]

Toen acht baby-egels hun moeder verloren bij een auto-ongeluk, pas geboren en wanhopig op zoek naar melk en genegenheid, zag hun toekomst er zorgelijk onzeker uit. Gelukkig na een beetje jagen in de Sadgorod Zoo in de Russische stad Vladivostok, vonden de baby-egels een onwaarschijnlijke verpleegster in Musya, een kat.

Voorafgaand aan hun adoptie weigerden de baby-egels te worden gevoed uit een fles of spuit en begonnen te verhongeren. De dierentuin had weinig andere keus dan proberen de zoogdieren samen te brengen met een nieuwe moeder. Musya, de kat, had nog melk over na het verzorgen van verschillende pleegkittens, en gelukkig waren de baby’s gelijk tot haar aangetrokken.

De moeder van de egel werd op het hoofd geraakt door een grasmaaier. Haar acht baby’s bleven zonder moeder. Ze waren nog steeds blind. Ze moesten gevoed worden. Ze deden het niet zelf. We probeerden ze uit een flesje en een spuit te voeren. Na twee dagen kregen de egels honger.

Ik zag onze kat Musya in de tuin. Ik greep haar snel en legde haar bij de baby-egels. Letterlijk, na een paar seconden naderden ze de kat en wisten ze meteen wat te doen, nadat ze haar warmte en de geur van melk had gevoeld. Verrassend genoeg begreep de kat ook meteen wat er van haar werd verwacht. Ze ging liggen en gelukkig begonnen de egels te zuigen.

Alyona Asnovina, directeur van de dierentuin in Sadgorod

Reacties

0 reacties