De beste kattensnoepjes en snacks

Kattensnacks zijn heerlijke verwennerijen voor jouw kat. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Daarnaast hebben sommige kattensnacks ook nog een verzorgende functie voor jouw kat.

Zo zijn er bijvoorbeeld anti haarbal kattensnoepjes of kattensnoepjes voor het gebit. Als jij meer wilt weten over kattensnacks dan ben je hier op het juiste adres!

In ons artikel gaan we jou namelijk alles vertellen over de beste kattensnacks. Zoals je mogelijk weet is er een breed assortiment aan kattensnacks, maar waar doe je nu goed aan?

Sta jij op het punt om kattensnacks te kopen? Bekijk dan eens ons uitgebreide artikel waarin we jou de voor en nadelen van de kattensnoepjes vertellen. Zo ben je er zeker van dat jij de beste kattensnoepjes voor jouw kat koopt.

Verder geven wij verschillende tips voor het kopen van kattensnacks en waar je op moet letten als je kattensnacks koopt.


Wat zijn kattensnacks?

Kattensnacks zijn snoepjes voor jouw kat. Net als mensen hebben katten de behoefte aan een heerlijke snack tussendoor. In vergelijking met snoepjes voor mensen, hebben kattensnacks vaak zelfs nog een verzorgende functie.

Zo zijn er bijvoorbeeld anti haarbal snoepjes, die jouw kat helpt bij het tegengaan van haarballen. Om het gebit vrij te houden van tandsteen zijn er bijvoorbeeld gebitsverzorgende kattensnoepjes.

Zoals bij sommige varianten kattenvoer, zijn er ook vachtverzorgende kattensnacks. Onze drie katten hebben stuk voor stuk een prachtig glimmende vacht. Dit komt vaak door een combinatie van het juiste kattenvoer en de beste kattensnacks. Daarnaast vinden ze het heerlijk om zo nu en dan een kattensnack te eten.

Zo zijn ze hier thuis bijvoorbeeld helemaal weg van de kattensnacks van Catisfactions. Ze kunnen hier alle drie geen genoeg van krijgen.


De beste kattensnacks

Om jou te voorzien van een uitgebreid overzicht van de beste kattensnacks, kijken wij kritisch naar een aantal punten:

 • Beoordelingen van anderen
 • Prijs/kwaliteit
 • Populariteit van het product

De kattensnacks zijn in veel gevallen in meerdere smaken te koop. Als je kiest voor de optie “Koop bij Bol.com”, zie je welke opties er op dat moment beschikbaar zijn.

Beste gebitsverzorgende kattensnacks

Verzorgende beste kattensnacks

Beste kauwsnacks voor katten

Verwensnacks voor katten


Onze persoonlijke top 10 kattensnacks

En heb je de geschikte kattensnack voor jouw kat kunnen vinden aan de hand van de beste kattensnacks? Zo niet getreurd, zelf hebben wij ook nog een persoonlijke favoriete top 10 beste kattensnacks ontworpen.

Onze persoonlijke top 10 kattensnacks, hebben wij gemaakt na aanleiding van onze eigen ervaringen en reviews van andere katteneigenaren.

Kattensnacks van gedroogd vlees

Trixie Premio Hapjes 50 gram

De Trixie Premio hapjes staat er om bekend, dat het zachte stukjes kip filet zijn. Daarnaast bevat het voor 72% aan kip vleesgehalte. Goed om ook te weten is dat kattensnacks van gedroogd vlees gluten vrij zijn.

De Trixie priomio hartjes bestaan heeft een vleesgehalte van maar liefst 65% en een vis gehalte van 17%. Verder zijn ook deze verwensnacks voor katten, gluten vrij. Verder zijn er geen kunstmatige smaak, geur of kleur stoffen toegevoegd.

Ook zijn ze bij ons thuis erg dol op de Vitakraft Premium Filet Chicken. Deze kattensnack bestaat voor 100% uit magere kipfiltet, Bovendien bevat de kipfilet geen granen en is hypoallergeen.

De kip is de enige eiwitbron van de filet, het is tevens geschikt voor katten met voedselovergevoeligheid. Er zijn geen kleurstoffen of conserveringsstoffen toegevoegd.

Wat wij zelf erg prettig vinden is dat de 4 kipfilets apart verpakt zijn. Je hoeft dus niet alles verplicht in één keer aan te bieden.

Kattenkoekjes

Catisfactions Kattenkoekjes Kip

Dan zijn we aangekomen bij de kattensnoepjes van Catisfactions, in dit geval de kip variant. Hier in huis proberen ze op iedere mogelijke wijze de locatie van deze snoepjes te bereiken. Oftewel ze zijn er onwijs dol op.

Bovendien bevatten de kattensnoepjes vrijwel geen calorieën, namelijk maar 2 per snack. De buitenkant van de snoepjes zijn hard en aan de binnenkant bevind zich een zachte kern. De Catisfactions kattensnoepjes zijn beschikbaar in verschillende smaken.

Verder zijn de kattensnoepjes erg populair bij de katten. Ze zijn lang houdbaar en onze katten zijn er echt gek op.

Whiskas Dentabites kip – kattensnacks

Dan zijn we aangekomen bij de Whiskas Dentabites in kip smaak. Ook hier zijn bij ons thuis de katten dol op. Bovendien zijn de kattensnoepjes speciaal ontwikkeld om de vorming van tandsteen tegen te gaan.

De kattensnacks hebben een schurend effect op de tanden, waardoor de vorming van tandsteen verminderd. Dit komt vooral door de samenstelling van dit kattensnoepje. Veel mensen zijn erg positief over deze snack voor hun kattenvriendje.

DentaLife kauwsnack kip 40 gram

De kauwsnacks van Dentalife voor katten, dragen bij aan een goede mondverzorging. De kattensnacks zijn ontwikkeld door experts van Purina, ze zijn gemaakt voor dagelijks gebruik.

Onderzoek heeft aangetoond, dat door het kauwen op de kauwsnacks de tanden effectief en makkelijk gereinigd worden. Daarnaast is er wetenschappelijk aangetoond dat de vorming van tandsteen verminderd.

Sanal Denta’s kattensnack 3×75 gram

Kauwstaven voor katten

Whiskas Sticks 18 g – Kattensnack Kip

Wederom een favoriete kattensnack bij ons in huis, de Whiskas sticks van kip. Ze staan bekend als heerlijk tussendoortje, bovendien bestaan ze voor 90% uit vlees.

Pasta kattensnacks

Wanpy Creamy Lickable Treats Tonijn en Garnaal

Een heerlijke tonijn en garnaal combinatie voor jouw kat. Er zijn geen kleurstoffen of conserveringsstoffen toegevoegd aan deze kattensnack.

Deze snack bestaat uit een likbare créme die boordevol eiwitten zit. Eiwitten staan bekend om de behoud van sterke botten. Bovendien is dit een hele andere ervaring voor je kat dan bijvoorbeeld de kauwsnacks.

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste kattensnack uit onze top 10. Zeker niet de minste in het geval van de Gimcat Taurine Pasta. Taurine staat erom bekend dat het een essentiële voedingsstof is voor katten.

Katten staan erom bekend dat zij bijna geen taurine kunnen produceren. Terwijl dit wel nodig is voor het lichaam. Het is daarom erg belangrijk dat katten dit voldoende binnen krijgen via hun eten. Ze hebben dit namelijk nodig voor hun spijsvertering en stofwisseling.

Wij geven de Gimcat Kattenpasta hier in huis ook af en toe, ze vinden het heerlijk!


Welke soorten kattensnoepjes zijn er?

Zoals je mogelijk intussen weet, zijn er erg veel verschillende soorten kattensnoepjes. Niet elke kat heeft de zelfde voorkeur en smaak. Zo zijn ze hier thuis erg dol op kattensnacks van kip. Verder vinden ze de pasta kattensnacks en kattensnacks van gedroogd vlees ook erg lekker.

Je moet de verpakking hiervan dan ook echt goed verstoppen in een afgesloten kast. Anders doen ze er alles aan om de verpakking zelf open te maken.

Je hebt onder andere de volgende kattensnoepjes:

 • Gebits verzorgende kattensnacks
 • Kattengras
 • Pasta kattensnacks
 • katten verwensnacks
 • Kauwsnacks voor katten
 • Kattenmelk
 • Kattensnacks van gedroogd vlees
 • Kauwstaven voor katten
 • etc.

Hoeveel kattensnoepjes mag je kat op een dag?

Per kattensnack is het verschillend, hoeveel je kat er hiervan per dag mag. Bekijk altijd de verpakking voordat je een kattensnoepje aan je kat geeft. Zo weet je in ieder geval altijd zeker dat je je aan de juiste dosering houdt.

Sowieso bekijken wij zelf altijd uitgebreid de verpakking, om te zien wat er in de kattensnacks zit. Zoals eerder vermeld, zijn niet alle kattensnacks goed voor je kat. Een tip van ons, zorg voor afwisseling en geef je kat alleen wat jij zelf vertrouwd.


Waarom kattensnacks kopen voor jouw kat?

Na het lezen van deze informatie, weet je nu in elk geval wat kattensnacks of kattensnoepjes zijn. De volgende vraag die je zomaar zou kunnen hebben is: waarom zou ik kattensnoepjes kopen voor mijn kat? Je kan hier verschillende redenen voor bedenken. In ons geval belonen wij onze katten regelmatig en vinden wij het belangrijk dat hun gebit verzorgd blijft.

Daarnaast hebben wij één kat in huis die regelmatig last heeft van haarballen, ondanks het borstelen. We geven haar hier regelmatig anti haarbal snoepjes voor, om haar hiermee te helpen.

Verder hebben wij een jongere kat in huis die wij trainen met een kattenbrokjesbal. Je kunt hier verschillende snoepjes in verstoppen en jouw kat deze puzzel laten oplossen. Het is en een leuke bezigheid en je beloond je kat met een heerlijke lekkernij.

Er zijn kattensnacks met een verzorgende factor maar ook kattensnacks als tussendoortje. Wij weten in elk geval één ding zeker, er is geen kat die nee zegt tegen een kattensnoepje.


Kattensnacks kopen? Ontdek hier onze tips!

Voor als je in het stadium terecht bent gekomen dat je kattensnacks gaat kopen. Waar moet je nu opletten tijdens het kopen van kattensnoepjes?

Wij kopen zelf regelmatig kattensnacks, hierdoor hebben wij vanuit onze eigen ervaring een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Is jouw kat gezond?

Zoals we al eerder hebben aangegeven zijn er allerlei verschillende soorten kattensnoepjes. Het is belangrijk om de kattensnacks af te stemmen op de behoefte van jouw kat.

Als jouw kat gezondheidsproblemen heeft is het belangrijk om de kattensnoepjes hierop af te stemmen. Niet elke kattensnack is geschikt voor iedere kat. Lees daarom de gebruiksaanwijzing altijd goed door.

Tip 2: Heeft jouw kat specifiek iets nodig?

Als jouw kat last heeft van haarballen, zijn er bijvoorbeeld anti haarbalsnoepjes voor katten. Het is goed om van te voren te weten waar je naar op zoek bent. Dit maakt jouw zoektocht een stuk gemakkelijker.

Tip 3: Heeft jouw kat voorkeur voor vlees of vis?

Er zijn verschillende smaken kattensnacks die je kunt kopen. Het is fijn om vooraf te weten waar jouw kat van houdt. Niet elke kat is dol op hetzelfde. Zo hebben wij zelf één kat die vis minder lekker vind dan vlees. Als je dit van te voren weet kan je gerichter zoeken.

Kattensnacks

Tot slot

Hopelijk hebben wij je voldoende kunnen informeren over de beste kattensnacks. Misschien heb je al het idee om kattensnoepjes te kopen. Ons advies en grootste tip is: Do your own research. Ga altijd opzoek naar kattensnacks reviews en lees deze aandachtig door.

Bekijk kattensnacks ervaringen van andere katteneigenaren. Bekijk daarna de plus en minpunten en streep deze tegen elkaar weg. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de prijs/kwaliteit verhouding in orde is.

Wij hopen dat je veel geleerd hebt van onze tips in het artikel. Ben jij geïnteresseerd in andere beste katten koopjes? Bekijk dan eens ons beste kattentuigje artikel of beste drinkfontein voor katten artikel.

Wij wensen jou heel veel succes bij kopen van kattensnoepjes voor jouw kat!

Reacties

0 reacties