De beste krabpalen voor je kat

Niets is heerlijker dan een fijne krabpaal, waar je kat aan kan krabben. Bovendien is dit voor jou als katteneigenaar ook erg prettig. Zo krabbelt jouw kat namelijk minder aan jouw spullen, zoals je bank of stoelen.

Maar dit is niet de enige functie van een krabpaal. Hier in huis zien wij regelmatig gebeuren dat onze katten een heerlijk dutje aan het doen zijn op de krabpaal. Het is een fijn en vertrouwd plekje, waar ze lekker hun zelf kunnen zijn.

In dit artikel ga jij de beste krabpaal ontdekken. Daarnaast geven wij diverse tips voor het kopen van een krabpaal en waar je op moet letten tijdens de aanschaf.


Waarom is krabpaal nodig voor je kat?

De kat heeft van nature de behoefte om te krabben. Dit wil je natuurlijk niet aan je gloednieuwe bank, gordijnen of stoelen zien. Door je kat de mogelijkheid te geven om zijn nagels te krabben aan een krabpaal, kun je dit voorkomen.

Daarnaast zijn katten vaak druk, dus er moet een uitlaatklep zijn om deze drukte kwijt te kunnen. Wat wij thuis veel zien gebeuren is dat de katten het ineens op een rennen zetten en vervolgens de krabpaal invliegen.

Door het gebruik van een krabpaal, kan een kat ook zijn nagels vijlen. Een kat verliest ook regelmatig nagels, waardoor de mogelijkheid ontstaat op de groei van nieuwe nagels.

Verder kunnen katten op een krabpaal of krabton slapen. Dit zijn vaak de favoriete plekjes van jouw huisdier.


Welke krabpalen zijn er?

Krabpalen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er krabtonnen, krabplanken, krabpalen en andere krabmeubels. Sommige krabpalen of krabtonnen zijn zelfs ontworpen voor een speciaal kattenras. Het ene ras is bijvoorbeeld zwaarder dan het ander kattenras.

Ze kunnen ook andere behoeftes hebben. Zo vind de één het prettiger om zich weg te stoppen in een holletje, terwijl de ander graag het overzicht houdt of bekijkt alles liever vanuit de hoogte. De krabpaal is in elk geval het territorium van jouw kat.


Uit welke onderdelen bestaat een krabpaal?

Een krabpaal bestaat vaak uit de volgende onderdelen.

 • Sisalpaal of terwijl de krabpalen
 • Kattenhangmat
 • Sisal touw
 • Ligkussen
 • Plateaus
 • Holletjes

De krabpaal is vaak opgebouwd met krabpalen of poten van de krabpaal. Op de krabpalen zit vaak speciaal sisal touw. Dit is een sterk touwsoort, die niet snel kapot gaat. De beste krabpalen zijn voorzien van sisaltouw en sisalpalen. De sisalpalen staan er om bekend erg lang mee te gaan. Dit komt vaak omdat ze van goede kwaliteit gemaakt zijn.

Wat je vaak ziet bij goedkopere krabpalen is dat het touw losgaat en er stukjes hout uit de palen komen. Dit is bij goede krabpalen met sisaltouw en sisalpalen niet het geval.

Daarnaast is een krabpaal veelal voorzien van plateaus met hierop meestal een ligkussen voor de kat. Er zijn ook krabpalen waarin holletjes zijn gemaakt voor jouw kat. Dit is ideaal als slaapplekje of verstopplek voor jouw kattenvriendje.


De beste krabpaal

Onze katten genieten van de RHRQuality Corner Coon Blackline Krabpaal. Deze is speciaal geschikt voor grote katten. Aangezien wij zelf 3 katten hebben, vonden wij het belangrijk om een stevige en degelijke krabpaal te kopen.

Intussen hebben wij al meerdere goedkope krabpalen versleten. Vandaar dat wij dit keer op zoek gingen naar de beste krabpaal. Al snel kwamen wij bij RHRQuality uit. Wat wij dit keer erg belangrijk vonden, waren de sisalpalen.

Wij merkten dat bij de goedkopere krabpalen het touw heel snel losliet van de krabpaal. Ondertussen hebben wij de krabpaal al meer dan een jaar in ons bezit en zijn wij zeer positief verrast. Het touw zit nog netjes om de sisalpalen en de palen zijn van goed stevig materiaal.

Na van loop van tijd kwamen de houtsplinters tevoorschijn bij de goedkopere varianten. Bij deze krabpaal is dit na een jaar intensief gebruik nog steeds niet het geval. Vandaar dat wij de RHRQuality Krabpaal de beste krabpaal van 2021 vinden.

Stevige sisalpalen en grote krabpalen

Zoals wij al eerder aangaven, zijn de krabpalen van RHRQuality erg stevig. Daarnaast hebben zij krabpalen voor grote katten. Mocht jij bijvoorbeeld een Maine Coon in huis hebben, dan zijn hier speciale krabpalen voor ontwikkeld.

De krabpalen zijn voorzien van stevige sisalpalen en kunnen meer gewicht dragen. Bij grote katten is het belangrijk, dat de krabpaal niet om kan kantelen.

In onze ogen zijn de krabpalen van RHRQuality de beste krabpalen van dit moment. Daarnaast hebben zij een erg goede klantenservice. Binnen één week was er bij ons een gat ontstaan in één van de hangmatjes, deze werd netjes vervangen.

Wij zijn ons ervan bewust dat de krabpalen van RHRQuality een prijskaartje hebben. Maar wanneer je elk half jaar of jaar een nieuwe krabpaal moet kopen, ben je nog duurder uit. Wij kochten gemiddeld elk half jaar een in onze ogen goedkope krabpaal.

Elke keer gingen deze kapot, als je deze kosten bij elkaar optelt dan haal je de kosten er zo uit. Daarnaast blijven de krabpalen van RHRQuality lang goed, waardoor je kat er lang plezier van kan hebben.


Populaire RHRQuality krabpalen


Beste krabpaal voor grote katten

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste krabpaal voor grote katten. Wederom zijn we hier uitgekomen op de RHRQuality krabpalen. Deze komen qua recensies en beoordelingen het beste naar voren.

Goed om te benoemen is dat de Petrebels krabpalen, ook goed uit de test komen. Hier zijn veel mensen goed over te spreken. Het is dan ook naast RHRQuality misschien wel het bekendste merk krabpalen.

Hieronder hebben wij de top 5 beste krabpalen voor grote katten op een rijtje gezet:


Petrebels krabpalen

De krabpalen van Petrebels zijn erg gewild en geliefd. Dit is ook niet voor niks zo, het is een erg bekend merk. Daarnaast zijn de krabpalen van goede kwaliteit.

Daarom kunnen wij absoluut niet om de krabpalen van Petrebels heen. Deze verdienen een plekje in het artikel. Zo heb je Petrebels krabpalen voor grote katten maar ook Petrebels kittenkrabpalen.

Hieronder kan je de top 5 beste Petrebels krabpalen van dit moment terug vinden.


Trixie krabpalen

Een ander bekende krabpalen fabrikant is Trixie. De Trixie krabpalen zijn in Nederland ook behoorlijk populair.

Wij hebben de top 5 beste Trixie krabpalen voor je op een rijte gezet


Beeztees krabpalen

Het laatste merk wat wij in ons artikel willen bespreken is Beeztees. De krabpalen van Beeztees, ontvangen goede beoordelingen. Daarnaast liggen de prijzen een stuk lager dan bij RHRQuality, Petrebels en Trixie.

De Beeztees krabpalen zijn iets minder populair dan de grote merken. Maar qua kwaliteit voldoen deze krabpalen absoluut. Hieronder hebben wij de top 4 beste Beeztees krabpalen voor je op een rijtje gezet.


Wil jij een krabpaal kopen? Gebruik deze 10 tips!

Inmiddels hebben wij al enige ervaring met een krabpaal kopen. Wij hebben al meerdere krabpalen versleten totdat wij in onze ogen de beste krabpaal voor onze katten hadden gevonden.

Een aantal zaken waar wij veel van geleerd hebben is:

 1. Bekijk of de krabpaal is voorzien van sisalpalen en sisaltouw
 2. Kies voor een stevige en stabiele krabpaal. Kijk of er voldoende steunpalen onder zitten, zodat de krabpaal niet kan wankelen
 3. Als je meerdere katten in huis hebt, is het een idee om te kijken voor een krabpaal voor grote katten
 4. Heb je een raskat? Er zijn krabpalen voor bijvoorbeeld de Maincoon, Rag Doll enz.
 5. Zijn er voldoende lig mogelijkheden voor jouw kat of katten?
 6. Zijn er kattenholletjes aanwezig?
 7. De één vind het belangrijker dan de ander, maar past de krabpaal bij je interieur?
 8. Houdt jouw kat meer van de hoogte? Dan is het wellicht een goed idee om een hoge krabpaal te kopen
 9. Is jouw kat groot? Kijk dan eens naar een krabpaal voor grote katten
 10. Bekijk de prijs/kwaliteit verhouding goed

Tot slot

Ons laatste advies is om zorgvuldig de krabpalen ervaringen van anderen te lezen. Op deze manier kom je er namelijk achter of een krabpaal geschikt is voor jou en jouw kat. Niet iedere kat is namelijk hetzelfde. Zoals eerder aangegeven zijn er voor bepaalde kattenrassen zelfs speciale krabpalen ontwikkeld.

Wat wij zelf vaak doen is de krabpalen reviews van Bol.com lezen. Hier zijn namelijk veel ervaringen van klanten te vinden over de verschillende soorten krabpalen. Het lezen van deze reviews heeft ons enorm geholpen bij het maken van onze uiteindelijke keuze.

Tot op de dag van vandaag hebben wij in elk geval totaal geen spijt voor onze keuze voor de RHRQuality Krabpaal.

Wij wensen jou heel veel succes bij kopen van een krabpaal.

Reacties

0 reacties