Klontvormende kattenbakvulling kopen

Een kattenbak zonder kattenbakvulling is geen optie. Er zijn zoveel soorten kattenbakvulling, wat is de de beste keuze?

In dit artikel gaan wij jou meer vertellen over de beste klontvormende kattenbakvulling. Ook hiervoor geldt dat er enorm veel verschillende merken, soorten en prijzen zijn. Wat is de de beste klontvormende kattenbakvulling?

Zoals bij elk ander product, zijn wij erachter gekomen dat niet elke kattenbakvulling even goed is. Wil jij een klontvormende kattenbakvulling kopen? Wij gaan jou vertellen waar je op moet letten.

Daarnaast gaan wij jou in dit artikel vertellen wat de voor-en nadelen per kattenbakvulling zijn. Ook geven wij verschillende tips, zodat jij in de mogelijkheid bent om de beste klontvormende kattenbakvulling te kopen voor jouw kat.


Wat is klontvormend kattengrit?

De naam klontvormende kattenbakvulling geeft het eigenlijk al aan. Als jouw kat naar de kattenbak is geweest om zijn behoefte te doen, vormt het grit zich tot een klont.

Zelf gebruiken wij altijd klontvormend kattengrit. Wij vinden dit erg prettig in gebruik, omdat dit gemakkelijk op te ruimen is. Als de kat zijn behoefte heeft gedaan, dan zie je dit precies terug in de bak.

Je hebt het snel en gemakkelijk uit de kattenbak geschept. Bovendien kan de klontvormende kattenbakvulling langere tijd mee gaan. Wij vullen het grit soms één keer per week een beetje bij.

Zelf scheppen wij de kattenbakken iedere dag uit. Je ziet precies welk gedeelte verschoond moet worden. De kattenbak met klontvormend kattengrit, kan in ons geval zo’n 2 a 3 weken mee.

Voordelen

 • Makkelijk te verschonen
 • Een goede klontvormende kattenbakvulling neutraliseert de luchtjes goed
 • Kan bij ons gemiddeld 2 a 3 weken mee voor een gehele verschoning
 • Wij merken bijna geen stank, omdat je continu de klonten eruit schept

Nadelen

 • Sommige klontvormig kattengrit met klei kan flink stuiven
 • Als het kleine steentjes zijn, vind je deze door je hele huis

De beste klontvormende kattenbakvulling

Zelf maken wij al enige tijd gebruik van klontvormende kattenbakvulling. Wij zijn hier erg over te spreken, aangezien je er ook een hele tijd gebruik van kunt maken. Je schept namelijk alleen de urine of resten van de ontlasting uit de bak, het overige grit kan gewoon blijven zitten.

Er zijn vast veel katteneigenaren, die net als wij, al verschillende soorten kattengrit hebben gebruikt. Zo waren we ooit gestart met houtkorrels, maar dit bleek geen succes. Onze katten houden hier totaal niet van en besloten niet op de kattenbak te gaan.

Inmiddels hebben wij merken zoals Catsan kattenbakvulling allemaal al gebruikt. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij Biokat’s Diamond Care Fresh.

Voor ons was het enorm belangrijk dat het kattengrit weinig tot niet stuift, omdat één van onze katten snel last heeft van haar oogjes. Je kunt je voorstellen dat klontvormend kattengrit dat stuift, dan niet erg prettig is.

Wij hebben tijdens onze beoordeling rekening gehouden ervaringen van kopers, onze eigen ervaringen en uiteraard de prijs.

Hieronder kun je de beste klontvormende kattenbakvulling bekijken.


Onze top 4 klontvormende kattenbakvulling

Misschien heb je al een definitieve keuze gemaakt aan de hand van de top 10 beste klontvormende kattenbakvulling en misschien ook niet. Als je er toch nog niet helemaal uit bent voor jezelf, wij hebben zelf een persoonlijke top 4 klontvormende kattenbakvulling samengesteld.

Aangezien wij zelf al enige jaren katten in huis hebben en dus verschillende soorten kattengrit hebben gebruikt, hebben wij hier een goed beeld bij.

Deze lijst hebben wij samengesteld na aanleiding van onze persoonlijke ervaringen met het kattengrit en de reviews van andere katteneigenaren.

Diamond care kattengrit van Biokat’s

Het Diamond care kattengrit van Biokat’s staat bekend om zijn goede geurbinding. Het kattengrit heeft een fijne geur en je kunt de ontlasting en urine resten gemakkelijk uitscheppen. Als je de kattenbak dagelijks uitschept, kan je het grit wel tot een maand lang blijven gebruiken.

Micro classic kattenbakvulling van Biokat’s

Daarnaast hebben we de micro classic kattenbakvulling van Biokat’s. Dit is wederom weer een erg fijne klontvormende kattenbakvulling. Het is goed bol, klontvormend en het grit is erg fijn.

Het staat bekend om zijn spaarzame en zuinige gebruik en het heeft een absorptie vermogen van maar liefst 300%. Omdat de kattenbakkorrels van Biokat’s beschikken over deze enorme zuigkracht is het bovendien zuinig in gebruik.

Pet-Earth Golden Grey master kattengrit van Pet-Earth

Het Pet-Earth Golden Grey master kattengrit van Pet-Earth is wederom een erg absorberende kattengrit. Het neutraliseert de geurtjes vanuit de kattenbak goed. Bovendien, wat wij erg belangrijk vinden aan klontvormend kattengrit is dat er vrij wel geen stofontwikkeling plaats vind.

Daarnaast is het goed klontvormig en er zit een heerlijke babypoeder parfum aan.

Pet-Earth Golden Odour

Dan zijn we alweer aangekomen bij de nummer 4 in onze top 4 beste klontvormende kattenbakvulling. Het gaat hierbij zeker niet om het minste kattengrit, iedereen heeft zijn of haar persoonlijke voorkeur.

De Pet-Earth Golden Odour staat bekend om de toevoeging van biologische geurabsorbeerder, waardoor er een direct geurbinding plaats vind. Bovendien wordt de vorming van bacteriën en schimmels in de kattenbak afgeremd. Het absorptie vermogen van het kattengrit is zo’n 350%.

Bovendien is het een erg zuinige klontvormend kattengrit, omdat de bol en klontvorming goed is. Je kunt de kattenbakvulling voor een langere periode gebruiken, als je de kattenbak dagelijks goed uitschept.


Welke klontvormende kattenbakvullingen zijn er?

Zoals je wellicht wel weet zijn er verschillende soorten klontvormende kattenbakvullingen. Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje:

 • Klei
 • Kalk
 • Silica
 • Papier
 • Houtkorrels
 • Overig

Onder de categorie overig vallen onder andere:

 • Tofu kattenbakvulling gemaakt van sojabonen
 • Eco Cane klontvormende kattenbakvullling gemaakt van Yuca en Suikerriet
 • Nature absorberende maiskorrels

Hoe vaak verschoon je klontvormende kattenbakvulling?

Als je een goede klontvormende kattenbakvulling hebt, kan je deze gemakkelijk met meerdere katten tot een maand gebruiken. Wij hebben drie katten in huis en maken altijd gebruik van klontvormend kattengrit.

Wij scheppen de kattenbakken dagelijks uit en vullen zo nu en dan een klein beetje aan. Het compleet verschonen van de kattenbak doen wij 1 keer per maand. Vaker is het niet nodig, zolang je de kattenbakken maar dagelijks goed uitschept. Het ligt er natuurlijk ook wel aan hoeveel katten er van de kattenbak gebruik maken.

Belangrijk is wel om de kattenbakken zo goed mogelijk schoon te houden. Katten zijn van zichzelf erg schoon Katten en vinden het niet fijn om in een vieze kattenbak te lopen.

Als de kattenbak te vies is, gaan zij opzoek naar een andere plek om hun behoeftes te doen. Dit kan zomaar in jouw woonkamer of op jouw bank zijn.

Tip: Let goed op de grootte van de korrels, in verband met de uitloop van de kattenbak. Met het hele fijne klontvormende kattengrit zie je vaak dat je de steentjes overal in huis terug vind.


Klontvormende kattenbakvulling kopen? 4 tips!

Hieronder hebben wij nog enkele tips opgeschreven, als je klontvormende kattenbakvulling gaat kopen.

Tip 1: Ontdek ten eerste welke kattenbakvulling geschikt is voor jou en jouw kat!

Het is belangrijk om een goede kattenbakvulling te kiezen. Wij zijn positief te spreken over klontvormige kattenbakvullingen, maar er zijn misschien mensen die een andere voorkeur hebben.

Bekijk goed wat bij jouw kat past. Wij hebben zelf bijvoorbeeld drie katten, die totaal niet van houtkorrels houden. Daarnaast hebben wij één Britse Korthaar die last heeft van oogproblemen, waardoor stuivend kattengrit geen optie is. Zo heeft elke kat of katteneigenaar zijn eigen voorkeuren.

Tip 2: Is het kattengrit geschikt voor jouw kattenbak?

Niet elk kattengrit is geschikt voor elke kattenbak. Heb jij bijvoorbeeld een zelfreinigende kattenbak? Bekijk dan goed of het kattengrit geschikt is voor dit apparaat.

Tip 3: Bekijk zorgvuldig kattengrit reviews van andere kopers

Wat wij zelf heel vaak hebben gedaan is de klontvormende kattenbakvulling reviews van Bol.com bekijken. Hier zijn namelijk veel ervaringen van klanten te vinden over de verschillende soorten kattengrit. Het lezen van deze reviews heeft ons enorm geholpen bij het maken van onze uiteindelijke keuze.

Wij hebben zelf namelijk een aantal keren gehad dat er op de verpakking stond: stofvrij en klontvormend. Dit is niet altijd het geval, door het lezen van de kattengrit reviews van andere katteneigenaren kan je snel een goede keuze maken.

Tip 4: Let goed op de prijs en de gebruiksduur

Wat ook erg belangrijk is, is om goed naar de prijs en de inhoud van de verpakking te kijken. Het duurste klontvormende kattengrit is echt niet altijd het beste klontvormende kattengrit. De verhouding tussen de prijs en kwaliteit moet in orde zijn.

Door reviews te lezen van andere katten eigenaren, krijg je hier al snel een realistisch beeld van.


Tot slot

Tot op de dag van vandaag hebben wij in elk geval totaal geen spijt voor onze keuze voor het Biokat’s Diamond Care Fresh kattengrit.

Wij wensen jou heel veel succes bij kopen van klontvormende kattenbakvulling. Ben jij misschien geïnteresseerd in andere bestekattenkoopjes? Bekijk dan eens onze beste krabpaal artikel.

Reacties

0 reacties