Kat loopt naar redders en leidt ze naar haar kitten

Een moeder kat in New South Wales, Australië heeft alles gegeven om haar drie kitten veilig te houden en eten te geven. De familie van vier moest zien te overleven op straat. De moeder was erg mager en de drie kittens hadden last van een oogontsteking.

Nadat bijstanders de omstandigheden van de moeder en kittens zagen namen ze contact op met CatRescue 901. Ze kwamen gelijk opdagen om de kitten en moeder in veiligheid te brengen.

Zodra de kat de redders zag wist ze gelijk dat ze wilden helpen. Ze was erg vriendelijk en leidde de redders naar haar kitten. De drie kittens waren er slecht aan toe, omdat ze waren geboren met een oogaandoening, waardoor ze geen oogleden hebben. Zonder hulp was de kans op blindheid erg groot.

Vrijwilliger Natalie besloot om voor de familie te zorgen. De moeder en de kittens waren erg blij met een warm onderkomen en genoeg eten. De kittens kregen medicijnen en vielen in slaap. De moeder bleef al die tijd bij haar kitten.

Na een aantal zware weken op straat kon moeder (Elodie) eindelijk rusten en aansterken. De eerste dagen at ze weinig, waardoor Natalie besloot om Elodie te steriliseren, in het geval er infecties waren opgetreden. Na de operatie was Elodie een stuk vrolijker en begon ze weer te eten.

De drie kitten Polara, Hirschy en Ignacio zullen ook geopereerd moeten worden om te voorkomen dat ze blind worden en om een pijnloos leven te leiden. Verzorgster Natalie heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt en zal er alles aan doen om de kitten weer in goede gezondheid te krijgen.

bron: lovemeow

Reacties

0 reacties