Katje gevonden bij de grens, kreeg zijn eerste flesje op de eerste dag van 2019

Een klein poesje had alles tegen hem in de hand toen hij in een slechte conditie werd gevonden, maar hij gaf nooit op.

Hannah Shaw, oprichter van Orphan Kitten Club, werd gecontacteerd over een wees kat dat op de grens van San Diego en Tijuana, Mexico, samen met zijn broertjes en zusjes werd ontdekt, maar alleen hij overleefde het.

Hij was te licht, extreem uitgedroogd en had een erg lage lichaamstemperatuur. Met hulp van redders, Jackie en Sonja en de San Diego Humane Society, waren ze in staat om het kitten te redden en over te dragen aan een tijdelijke pleegouder die er alles aan deed om hem in leven te houden.

Ze noemden hem Rey, wat koning betekent in het Spaans.

Toen Hannah weer terug was in de stad, werd het kitten aan haar overgedragen omdat hij intensieve zorg nodig had. Rey was ongeveer drie weken oud en woog slechts ongeveer 170 gram.

Rey was niet in staat om te eten, dus Hannah voerde hem met kleine hoeveelheden. “Hij is erg ziek, maar wel een echte doorzetter” schreef Hannah op Instagram. “We zullen er alles aan doen om hem goed te krijgen.”

“Het plan is om door te gaan met sondevoeding, SQ-vloeistoffen en algemene verpleegkundige zorg totdat hij stabiel is, wat waarschijnlijk vele dagen zal duren.”

Omdat Rey zijn temperatuur niet kon regelen, werd hij in een couveuse geplaatst en kreeg hij een teddybeer om mee te knuffelen en legde Hannah zachte dekens klaar om lekker op te liggen.

De volgende ochtend ging het kitten voor het eerst fronsen en keek zijn pleegmoeder met zijn kraaloogjes aan en voelde zich geliefd.

In de loop van de volgende 48 uur bleef het kitten op gewicht komen met de hulp van 24 uurs zorg.

Op de eerste dag van 2019 kwam er gejuich uit hun pleegkamer terwijl Rey zijn eerste fles voedsel alleen zoog.

‘Rey dronk voor het eerst alleen een flesje’, zei Hannah. “Ik ben zo trots op deze lieve kerel!”

Bron: Hannah Shaw

Reacties

0 reacties