Kitten krijgt haar glimlach terug nadat redders haar hebben gered van het leven op straat

Een kitten dat wees was bij de geboorte, kon weer lachen toen reddingswerkers haar weer gezond hadden gemaakt.

Het piepkleine katje was nog maar een paar uur oud toen ze naar een opvangcentrum in Californië werd gebracht. Chris, een dierenverzorger uit Los Angeles, begon haar meteen warm te houden omdat ze het koud had gekregen op straat. Met behulp van een verwarmingskussen kwam ze langzaam terug uit het dal.

De kitten had dringend behoefte aan verzorging. Chris nam contact op met Hannah Shaw, oprichter van Orphan Kitten Club. Hannah sprong in haar auto en reed helemaal naar de stad om haar op te halen.

Hannah zei via YouTube. “Het enige dat een kitten van deze leeftijd kan doen om warm te blijven is naar warmte toe bewegen.”

Ze noemde haar Rosalita.

Het kitten was zwak maar haar hart was sterk. Ze wisten vanaf het begin dat ze een jager was. Die nacht sliep Rosalita in een couveuse, met een volle buik.

Hannah hield haar gewicht in de gaten om haar groei te garanderen. De eerste 24 uur waren een uitdagend omdat de kitten om de twee uur met een flesje moest worden gevoed.

De kleine kitten opende haar ogen ongeveer twee weken oud en begon te gluren over de wereld waarin ze woonde.

“Veel baby kittens, net als Rosalita, landen in opvanghuizen, en zonder pleegouder om ze mee naar huis te nemen, ze zijn dood voordat de dag ten einde is. Als je buiten een kitten vindt, doe dan alles wat je kunt om de moeder te vinden” zei Hannah.

Een week later begon Rosa buiten haar warme, gezellige couveuse te verkennen en ontdekte ze de avontuurlijke kant van haar.

Haar visie, gehoor en coördinatie verbeterden snel van 3-4 weken en ze begon te reageren op geluid en communiceerde met de wereld om haar heen.

“Rosa vertoont een paar kleine obstakels in groei, maar dat is oke. Er is geen haast om op te groeien,” voegde Hannah eraan toe.

“Net toen je dacht dat ze onmogelijk leuker kon worden …”

Ze is zo ver gekomen, toen ze op straat werd gevonden, slechts enkele uren na de geboorte, nu is ze opgegroeid tot een vrolijke kitten.

Bron: Hannah Shaw

Reacties

0 reacties