Tips om kattenharen te verwijderen

Kattenharen verwijderen van de bank of je kleding? Wij hebben een aantal tips waarmee je de kattenharen gemakkelijk kunt verwijderen!

Tip 1: De rubberen handschoen

Wil jij gemakkelijk kattenharen verwijderen van de krabpaal of misschien wel de bank? Gebruik dan een rubberen schoonmaak handschoen. Zelf hebben wij drie katten in huis, waardoor er regelmatig kattenharen rondslingeren op de krabpaal of op de bank.

Als wij de krabpaal haarvrij maken, gebruiken wij hiervoor altijd een rubberen handschoen. Het ideale hiervan is dat de haren hieraan blijven kleven en je het zo van de krabpaal af kunt rollen.

Daarnaast is een rubberen handschoen ook erg handig om kattenharen van een fleece deken te halen.

Tip 2: Kattenharen verwijderen met een sponsje

De haren van een kat kan je ook weg krijgen met een sponsje. Als je namelijk de ruwe kant van het sponsje gebruikt, blijven de haren hieraan kleven. Dit kan je zowel gebruiken op meubels als kleding.

Tip 3: Gebruik een plakroller om kattenharen te verwijderen van kleding of de bank

Zelf zijn wij ooit op het idee gekomen een plakroller te gebruiken voor het verwijderen van kattenharen op kleding of de bank. Als je de plakroller over je kleding of de bank haalt, dan blijven alle kattenharen hieraan vast plakken.

Daarnaast is het niet alleen geschikt voor op je kleding of de bank. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om kattenharen uit de gordijnen te halen.

Tip 4: Een rubberen borstel

Als 4e tip kun je er voor kiezen om een rubberen borstel te gebruiken. Als je de rubberen borstel over bijvoorbeeld het tapijt of de bank haalt, trek je de haren er zo uit.

Tip 5: Kattenharen verwijderen met een kledingroller

Zelf zijn wij ooit begonnen met het gebruiken van een kledingroller om kattenharen te verwijderen. Je kent ze wel, een stoffen borstel. Vaak is deze gemaakt van een rode stof. De kledingroller staat erom bekend pluisjes en en stof mee van je kleding te kunnen halen.

De kledingroller is ook uitermate geschikt om kattenharen te verwijderen. Je kunt hem zowel op je kleding als bank gebruiken.

Tip 6: Een kattenhandschoen

Mogelijk heb je deze weleens voorbij zien komen. De handschoen met rubberen nopjes. Ook wel bekend als de kattenhandschoen. Deze handschoen is uitermate geschikt om kattenharen te verwijderen.

Zelf hebben wij hier in het begin de krabpaal regelmatig mee schoon gemaakt. De nopjes trekken namelijk de haren overal uit. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de kattenschoen te gebruiken op je bank of bijvoorbeeld een fleece deken.

Tip 7: Gebruik een rol tape

Mocht je geen rubberen handschoen of bijvoorbeeld een kledingroller in huis hebben? Met een rol tape kan je ook kattenharen weghalen. Pak een stukje tape van de rol en dep dit tegen je kleding of bankstel. De losse kattenharen blijven dan aan het stukje tape plakken.

Tip 8: Regelmatig stofzuigen

Om kattenharen te verwijderen, kun je natuurlijk ook regelmatig gebruik maken van je stofzuiger. De stofzuiger kun je vaak gebruiken op meubels en andere plekken in huis. Als de kattenharen ergens tussen gaan zitten, dan is het gebruik van de stofzuiger misschien wat lastig.

Reacties

0 reacties