Vrouw redt wiebelige kitten en vindt haar nieuwe broers en zussen

Nikki Martinez, was in het gemeentelijke asiel toen ze een kleine lapjeskat helemaal alleen in haar kennel ontmoette. Ze werd gevonden als een straatkitten en kwam niet in aanmerking voor adoptie omdat ze een onbekende medische aandoening had. Nikki besloot om voor haar te zorgen.

De opvang dacht dat de kitten mogelijk cerebellaire hypoplasie had, omdat ze geen energie had, steeds omviel en moeilijk kon opstaan. Niemand wilde haar daarom adopteren. Dit hield Nikki echter niet tegen. Zo besloot om de kitten mee naar huis te nemen en haar de naam Whitney te geven.

Tegenover de website lovemeow vertelde Nikki het volgende. “Toen ze voor het eerst bij me kwam, had ze geen kracht en het duurde heel lang om om te rollen en weer op te staan. Ze gebruikte haar klauwen om zichzelf op te trekken – nog een reden waarom kitten klauwen nodig hebben.

Whitney vrolijkte snel op nadat ze verhuisde van een kooi naar een appartement. Haar toestand was toen nog een mysterie, maar het ziet ernaar uit dat Whitney vanaf nu alleen maar beter zal worden. Whitney begon zelfs al binnen een dag rond te lopen en de kattenbak te gebruiken. Ze was nog wel erg wiebelig, maar dat weerhield haar er niet van om op onderzoek uit te gaan.

“Ze staat een beetje onvast op haar voeten. Soms valt ze om en neemt ze even de tijd om op te staan. Wanneer ze loopt, sleept ze haar voorste voeten een beetje over de grond. Verder doet ze het heel goed.”

“Ze kan zelf naar haar bed, haar kattenbak en haar voerbak lopen. Ze speelt zelfs graag met speelgoed. Ik denk dat haar unieke kwaliteiten haar alleen maar charmanter maken.”

Whitney zocht elk moment naar aandacht en zelf na continu aaien en knuffelen voelde Whitney zich alleen en begon ze te huilen. Ze had dringend broers en zussen van haar eigen leeftijd nodig. Daarom besloot Nikki om het gezin uit te breiden met nog twee kitten.

Piccolino en Bambina, een broer en een zus, werden in een vuilcontainer gevonden als verweesde pasgeborenen. Nikki verpleegde hen weer naar volledige gezondheid na wekenlange 24-uurs flesvoeding en veel TLC.

“Ik weet dat het spelen met Piccolino en Bambina Whitney niet alleen emotioneel zal helpen, maar de speeltijd zal haar behendigheid ook helpen.”

Doordat Whitney elke dag speelt met haar nieuwe vriendjes wiebelt ze een stuk minder en staat ze sterk op haar pootjes. Daarnaast hoeft ze zich nooit meer alleen te voelen.

Nikki heeft Whitney naar de dierenarts gebracht voor een diagnose. “De dierenarts is ervan overtuigd dat ze het zwemmerssyndroom heeft, een niet veelvoorkomende ontwikkelingsmisvorming van pasgeboren katten waarbij de ledematen, voornamelijk de achterpoten, lateraal worden uitgezet, waardoor ze niet meer kunnen staan ​​of lopen.” De kitten loopt hierdoor wat moeilijk, maar heeft verder geen pijn. Het spelen met Piccolino en Bambina zorgt er voor dat de spieren in haar pootjes sterker worden, waardoor het effect van de misvorming naar verloop van tijd waarschijnlijk verder zal afnemen.

bron [lovemeow

Reacties

0 reacties